Лион ще вземе ценен аванс в спора с Фиорентина


.

Лион ще вземе ценен аванс в спора с Фиорентина

В сряда вечер на “Жерлан” в Лион местният Олимпик приема италианския Фиорентина в доста ключов двубой за двата тима в предвид другите участници в групата. Тук са още Ливърпул и Дебрецен и по всичко личи, че именно “Хлапетата” и “Ла Виола” ще оспорят второто място.

Миналият сезон двата тима отново бяха в една група като на 17 септември на Жерлан Лион се върна след като изоставаше с 2 гола и стигна до хикса. Французите взеха реванша с 2:1, а с това си осигуриха и излизане от групата. 

Във Франция изминаха 5 кръга, в които Лион събра 13 точки и дели първата позиция с Бордо. За пръв път от много време насам тимът играе в турнира без да е шампион на своята страна. Може би пък точно в тази ситуация Лион ще успее да стигне до мечтания финал.

Фиорентина успя да се класира за втора поредна година за най-престижния турнир, което определено ще спомогне за по-силното представяне на момчетата на Чезаре Прандели. Клубът успя да вземе превес над Рома в Италия и остави “вълците” да играят в Лига Европа. “Ла Виола” стигна до тук след предварителен плейоф срещу Спортинг Лисабон. От реванша в тосканската столица, завършил 1:1 са изиграни 2 кръга в Серия А, спечелени от Фиорентина с 1:0 срещу Плаермо и Каляри.

Жан-Ален Бумсонг е аут за 4 седмици от състава на Лион след като се контузи по врме на тренировка. ТакаЛион разполага само с двама централни защитници. Андерсон също е аут. Лисандро Лопес е под въпрос.

Адриан Муту не игра при победата на Фиорентина над Каляри през уикенда. Румънецът обаче може да вземе поне частично участие в мача на “Жерлан”. Пер Клодруп е под въпрос.

Двата тима се намират в добра серия като класирането на Лион за групите на турнира бе доста впечатляващо след 5:1 и 3:1 над Андерлехт. Очакванията са добрата серия за “Хлапетата” да продължи и те да вземат първите си три точки по пътя към едно от първите 2 места в групата.

Последни 5 мача:

Лион: ППППП
Фиорентина: ППРРР

Коефициенти в bwin:

Лион – 1,70
Равен – 3,30
Фиорентина – 4,75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146