Вилаш-Боаш: Имаме сили да променим ситуацията


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Имаме сили да променим ситуацията

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш обеща да се справи с грешките, които неговите възпитаници допуснаха при загубата от Наполи в първата осминафинална среща от Шампионската лига. Както е известно, лондончани поведоха с гол на Хуан Мата, но домакините успяха да обърнат нещата в своя полза и чрез два гола на Лавеци и един на Кавани постигнаха победа с 3:1.

„След като открихме резултата можехме да вкараме и втори гол, но пропуснахме положения. Трябваше да избегнем редица грешки и отчитайки атакуващата мощ на Наполи, наказанието беше неизбежно. Третият гол изобщо не беше на мястото си. С един гол разлика преди домакинството си щеше да бъде много добре. Сега е трудно да върнем два гола, но не и невъзможно. Всичко зависи от положенията и условията, които ще създадем на „Стамфорд Бридж", заяви след мача Вилаш-Боаш.

„Ще изучим с подробности грешките си, защото в някои от компонентите трябваше да играем по-добре.Ако бяхме довели нещата до 2:0 в наша полза, това наистина щеше да бъде друга история. Става дума за ефективността, в която Наполи напълно успя. Играта беше открита, статистиката е еднаква и двата тима създадоха много положения за гол. Наполи си вкара гола, когато имахме преимущество и това ни изкара от релси. Но и тогава имахме възможност да се отличим. Пред нас има 90 минути и всичко е в ръцете ни. Благодарение на гола, който отбелязахме като гости, ние може да променим ситуацията", завършва португалският специалист.

 

  Сподели
129