Агуеро: Искам да приличам на Марадона


Н. Гавазов

Агуеро: Искам да приличам на Марадона

Серхио Агуеро се надява да остави следа в Манчестър Сити, така както своя тъст Диего Марадона в Наполи. Легендата на световния футбол, който спечели Световната купа с националния отбор на Аржентина е не само почетен гражданин на Наполи, но си спечели любовта на хилядите местни фенове, след като в периода 1987 - 1990 година помогна на „партенопеите" да спечелят два пъти Серия А и един път Купата на УЕФА.

Тази вечер Агуеро ще излезе със своя Сити на „Сан Паоло", в мач срещу Наполи, в който „гражданите" ще направят опит да се класират за плейофите на Шампионската лига. Серхио, който през лятото дойде от Атлетико Мадрид срещу сумата от 35 милиона паунда, отбеляза 11 гола в 15 мача и помогна на отбора си да заеме лидерското място във Висшата лига на Англия. 23-годишният футболист призна, че желае да постигне успехите на своя именит сънародник и тъст.

„В миналото той много ми е разказвал за Наполи, а и аз по телевизора видях доста неща. Видях, колко важен е бил за феновете. Това ме кара да се гордея, защото съм аржентинец. Това е мечтата ми - да направя за Сити това, което Марадона за Наполи. Но не искам да говоря за себе си, по-важното е Манчестър Сити да се справя като отбор", призна Агуеро.

 

  Сподели
162