Мадзари: Преди мача със Сити също ни мислеха за аутсайдери


Н. Гавазов

Мадзари: Преди мача със Сити също ни мислеха за аутсайдери

Старши-треньорът на Наполи Валтер Мадзари отбеляза, че от атмосферата на „Алианц Арена" по кожата на човек пробягват тръпки дори по време на приятелски срещи. Както е известно, тази вечер двата отбора ще излязат един срещу друг в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, след като преди две седмици баварците и неаполитанците не успяха да се победят на „Сан Паоло".

„Струва ми се, че поне петима играчи от Байерн могат спокойно да претендират за „Златната обувка". Не знам от Барселона колко има, но сега това са двата отбора, които могат да се похвалят с толкова ярки футболисти в редиците си. Що се отнася до мача, ние бяхме в същата ситуация и преди двубоя с Манчестър Сити. Спомнете си как завършихме (Б.ред. 1:1)", заяви Мадзари за Radio Kiss Kiss.

"Веднага след жребия много хора говореха, че Наполи може да събере максимум точка или две. Изглежда забравят за това, колко е сложна групата. Попаднахме в нея от четвърта урна, но изпреварихме Манчестър Сити и Виляреал. Никой не очакваше това от нас. Но показахме себе си в най-добра светлина и всеки успешен резултат е бонус за нас. Ако успеем да се класираме за плейофите, излизайки от толкова тежка група, аз смятам, че това ще бъде великолепно и не се страхувам да кажа, че резултата ще е исторически", допълва италианският специалист.

„Предстои ни тежък мач, в невероятна атмосфера. Когато излизаш на „Алианц Арена" тръпки пробягват по кожата ти. Дори в подготвителните мачове за новия сезон е същото. Интересно ми е да видя, как момчетата ще се справят с това изпитание", завършва Мадзари.

  Сподели
125