Венгер: След мача с Челси ни липсваше свежест


Н. Гавазов

Венгер: След мача с Челси ни липсваше свежест

След нулевото равенство с Олимпик Марсилия в среща от четвъртия кръг на Шампионската лига, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отбеляза първокласната физическа форма на съперника. Френският специалист призна също така, че оставянето на Робин ван Перси на резервната скамейка е било хазартен ход от негова страна. Както е известно, двата тима се изправиха късно снощи един срещу друг на "Емирейтс", но не успяха да си вкарат голове и в крайна сметка взеха само по точка в мача.

В тази среща наставникът на лондончани бе решил да даде почивка на голямата звезда на отбора Робин ван Перси и да пусне в нападение Парк, който обаче не оправда очакванията и не успя да реализира попадение във вратата на противника.

„Отбранявахме се много добре, но в завършваща фаза ни липсваше нужната точност. Имахме няколко положения през първото полувреме, а след почивката на два пъти Рамзи и Ван Перси пропуснаха. Като цяло, беше много тежък мач. Френският отбор демонстрира много добра физическа готовност и атакуваше вратата ни при всяка една възможност. Мога да констатирам, че след мача ни срещу Челси, днес на нас ни липсваше свежест", призна след мача Венгер.

„Решението да оставя Ван Перси на пейката беше своеобразен ход на хитрост от моя страна, който за съжаление не сработи и в крайна сметка се оказа хазартно решение от моя страна. Просто рискът не сработи. Ако той беше успял да вкара, нещата се подреждаха идеално", допълва френският специалист.

„Бих отличил Сантош, който играе все по-силно с всеки следващ мач. Той е много интелигентно момче, което се учи доста бързо. Но ще му трябва още известно време, за да се адаптира напълно към английския футбол. Парк пък се справи много добре през миналата седмица. Тази вечер обаче си пролича, че липсата на игрова практика му се е отразила", каза още Венгер.

„Сега ние искаме да победим Борусия тук. По принцип, турнирното ни положение не е лошо. Важното е, че не допуснахме гол и един успех в следващия мач би решил всичко в групата", завършва мениджърът на Арсенал.

 

  Сподели
122