Олимпик Лион ще спечели трите точки срещу Динамо Загреб


Н. Гавазов

Олимпик Лион ще спечели трите точки срещу Динамо Загреб

Олимпик Лион - Динамо Загреб
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 27.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)


Олимпик Лион посреща Динамо Загреб в двубой от груба D на Шампионската лига, след като на старта на турнира завърши 0:0 при гостуването си на Аякс. В Амстердам „хлапетата" проведоха мач на средно ниво и при определени обстоятелства можеха да си тръгнат с трите точки - например, ако Гомис бе по-съсредоточен в своите положения, нямаше да е изненада, ако холандците бяха останали с празни ръце. Във вътрешното първенство Олимпик след три поредни победи отстъпи в междинния кръг при гостуването си на Кан, но през уикенда победи с 3:1 намиращия се в криза Бордо - мач, който лионци решиха още през първото полувреме. След тази победа „хлапетата" делят лидерското място в Лига 1 заедно с ПСЖ и Тулуза и след осем мача имат в актива си 17 точки.

Динамо в първия кръг на Шампионската лига се противопостави много сериозно на Реал Мадрид. Колективът от Загреб не проведе много удачно първото полувреме, през което отбраната на домакините прояви много нервност в действията си, а пълен господар на терена бяха испанците. През втората част обаче, възпитаниците на Крунослав Юрчич накараха феновете на „белите" да се развълнуват, а на свой ред отбраната на гостите бе по-нервна от необходимото, в резултата на което Марсело бе изгонен в 73-та минута. Но очакваното се случи - в крайна сметка Реал победи с 1:0, а за домакините остана споменът от гостуването на европейския гранд. Във вътрешното първенство Динамо е пълен господар и от девет изиграни мача постигна 8 победи и едно равенство при гостуването на конкурента си Хайдук Сплит.

Французите продължават да изпитват кадрови проблеми - снощи наставникът Реми Гард потвърди, че продължава да бъде без четиримата ключови играчи - Крис, Лисандро, Гюркуф и Едерсон. Днес, непосредствено преди мача ще бъде взето решение относно състоянието на Тафер. По този начин, в центъра на полузащитата ще застанат Гоналос и Шелстрьом, а Грание ще се разположи непосредствено зад Гомис. Схема на игра 4-2-3-1.

Добрата новина за феновете на хърватите е възстановяването на Томечак, което означава, че най-вероятно Кръстанович ще започне мача от пейката. Симунич също бе изправен на крака, но най-вероятно няма да бъде сред титулярите. В Загреб обаче останаха контузения Бекираж и наказания Врсалко. Наставникът Юрчич най-вероятно ще заложи на схема с един нападател и ще изгради силен отбранителен вал от четирима защитници и четирима полузащитници в опорната зона. Почти сигурно е, че Баделж и Калело, които са с по-дефанзивни функции ще се разположат в центъра на средната линия.

Истинското предизвикателство за феновете на Олимпик Лион са срещите с Аякс и Реал Мадрид, а от двубоя с Динамо просто се очакват трите точки. Може би поради тази причина вчера имаше толкова обидно малко продадени билети - едва 14 000. „Ще се радваме да спечелим трите точки. Осъзнаваме важността на срещата, особено след равенството с Аякс", заяви Реми Гард. „Ако идваме с мисълта, че Лион ще спечели трите точки, щяхме да си останем в Загреб. Пристигнахме във Франция за да победим. Ще покажем най-доброто от себе си", заяви на снощната пресконференция Юрчич.

Едва ли гостите ще имат особени шансове за успех. Отборът воден от Гард се намира във великолепна форма, практически не измени състава си от миналата година, а срещу Аякс показа, че въпреки отсъствието на основни футболисти е сериозна сила. На своя земя „хлапетата" няма да  изпуснат шанса да спечелят трите точки - въпреки заканите на гостите и всеки един резултат, освен победата за домакините ще бъде смятан за огромна изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

10 септември Дижон - Олимпик Лион 1:2 (Лига 1)
14 септември Аякс - Олимпик Лион 0:0 (Шампионска лига)
18 септември Олимпик Лион - Олимпик Марсилия 2:0 (Лига 1)
21 септември Каен - Олимпик Лион 1:0 (Лига 1)
24 септември Олимпик Лион - Бордо 3:1 (Лига 1)

Динамо Загреб:

10 септември Хайдук Сплит - Динамо Загреб 1:1 (Лига 1)
14 септември Динамо Загреб - Реал Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
17 септември Динамо Загреб - Вараздин 7:0 (Лига 1)
20 септември Радобой - Динамо Загреб 0:5 (Купа на Хърватия)
23 септември Локомотив Загреб - Динамо Загреб 1:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Динамо Загреб

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 1.33
Равен - 5.00
Динамо Загреб - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Лион - 1.33
Равен - 4.75
Динамо Загреб - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142