Атлетико изхвърли Интер от Шампионска лига


В. Мухарски

Атлетико изхвърли Интер от Шампионска лига

Атлетико Мадрид се класира на 1/4-финал в Шампионска лига. Испанският тим се справи с Интер след продължения и дузпи. В редовното време резултатът бе 2:1 в полза на испанците, при това след обрат.

В 5-ата минута Лино беше изпуснат и влезе на скорост в наказателното поле, но Зомер изби силния му удар. Интер отговори малко по-късно. Маркюс Тюрам се отчете с хубаво отиграване в центъра и продължи към Хакан Чалханоглу. Турчинът изведе Дензъл Дъмфрис. Нидерландецът напредна и стреля от пеналтерията. Ян Облак спаси, а при втория удар на Дъмфрис стражът отново бе на точното място.

Гол падна в 33-ата минута и той бе в полза на тима от Италия. След хубава постепенна атака Николо Барела бе намерен с пас в наказателното поле. Италианският халф след това с прекрасно подаване продължи към връхлитащия Федерико Димарко, а той не остави шансове на Облак.

Радостта на Интер не трая дълго. Гризман остана непокрит и веднага прати топката в мрежата зад Зомер. Павар не можа да изчисти и по този начин кълбото стигна до Гризман, който показа класата си.

До края на полувремето съставът на Симеоне доминираше и защитата на гостите беше поставена под натиск, но почивката дойде при 1:1. След почивката също имаше доста положения.

В 87-ата минута Атлетико Мадрид стигна до пълен обрат. След хубава постепенна атака Коке изведе Мемфис Депай в наказателното поле. Нидерландецът не се поколеба да стреля и с плътен удар по земя прати топката неспасяемо в десния ъгъл. Така мачът бе пратен в продължения! При тях двата тима не рискуваха много, като малко по-интересните положения бяха за Интер, но без резултат. Така се стигна до изпълнения на дузпи.

Алексис Санчес пропусна от бялата точка. След него това стори и Саул Нигес. Ян Облак обаче хвана и удара на Клаасен. Лаутаро Мартинес пък прати кълбото над вратата за радост на домакинските фенове.

  Сподели
279