Кансело: Трябва да внимаваме с Наполи


Н. Гавазов

Кансело: Трябва да внимаваме с Наполи

Барселона очаква реванша срещу Наполи на собствен терен от 1/8-финалите на Шампионската лига на УЕФА на фона на равенство 1:1 като гост.

Защитникът на "блаугранас" Жоао Кансело, за когото Италия не е чужда страна заради изявите си му за Интер и Ювентус, сподели собствените си очаквания преди двубоя.

"Имах късмета да играя само за големи отбори, така че съм много горд с пътя и кариерата си. Никой никога не ми е давал нещо просто така. Моето бъдеще? Все още не знам нищо, но бих искал да остана тук. Израснах, възхищавайки се на Барса с Роналдиньо, моят идол, така че за мен е чест да нося тази фланелка. Няма много други клубове, в които мога да отида.

Тази година е много трудна за нас. Барселона е много специален клуб. Шави каза, че ще ни напусне в края на сезона, отборът имаше възходи и падения през целия сезон. Но победа срещу Наполи би била добра мотивация, нашият сезон ще придобие различен аспект.

Футболът като цяло е странен спорт. Да си спомним за Наполи. Те също имат труден сезон. Те спечелиха Скудетото преди, играеха зрелищен футбол, но смениха треньора си и сега не се чувстват много уверени. Те постоянно променят нещо в себе си и ако това ново нещо не работи, те го променят отново. Случва се.

Опитвате се да направите нещо с добри намерения и не се получава. И в Наполи напрежението за победа е същото като в Барселона. Загубихме двама важни играчи като Педри и Де Йонг, така че ще бъде трудно, но Барса е една от най-големите институции в световния футбол и имаме голям и квалифициран отбор, който трябва да си върши работата.

Ламин Ямал? Той е невероятен футболист. Да играеш за Барселона на 16 години не е за всеки. Той има специален талант, но футболът не е само талант. Трябва също да имаш манталитет и от това, което виждам, Ламин го има. Ако той запази главата си на раменете и хората около него му помогнат да остане на крака, мисля, че той може да има невероятно бъдеще.

Също така следете за Кубарци и Фермин. Ла Масия като цяло върши страхотна работа с производството на страхотни играчи.

Наполи? Винаги съм харесвал много този клуб заради Марадона и защото е популярен отбор с дълбоки корени в родния град. Когато дойдох в Италия, Сари ги водеше и те играеха страхотен футбол. Тази, за която винаги са мечтали.

В първия мач им дадохме шансове, направихме страхотно първо полувреме и трябваше да вкараме повече. Ние доминирахме, а те имаха малък успех, но сега сме равностойни. Квара, Осимен и Политано са изключителни таланти. Осимен ни вкара гол в първия мач, той е един от най-добрите нападатели в света. Но това не е всичко: харесвам Зелински, който не може да играе, защото не е в състава, и Лоботка, играх с Португалия срещу него - той е страхотен играч.

Словакът Калцона направи страхотна квалификация за Европейското първенство, като загуби само от нас, националния отбор на Португалия. Не го познавам много, но изглежда много добър треньор. Наполи играе все по-добре и по-добре, така че трябва да внимаваме.

Имам страхотни спомени от Италия, както на терена, така и извън него. Знам, че феновете на Интер не харесаха преминаването ми в Ювентус и съжалявам, защото създадох много приятели в Милано.

На човешко ниво Италия е най-близката страна до Португалия, която съм срещал по време на моето европейско турне, и наистина ми хареса да бъда там. Атлетико – Интер? Ех, много трудно се избира. Два отбора с подобен стил на игра, очаквам много физическа битка между два големи отбора. Не знам, всичко може да се случи, дори ако Интер почти винаги печели сега и всъщност държи Скудетото.

В момента те са на върха, единствено зад Манчестър Сити. За мен отборът на Гуардиола е фаворит за спечелването на Шампионска лига заради състава, стила на игра и личността на треньора. Те са единственият отбор, спечелил осем мача от осем и имат всичко необходимо, за да дадат на всички ни бис. Но Интер е следващият след Сити в света на футбола днес“, заяви Кансело.

  Сподели
93