Пиоли: Щастлив съм да се наслаждавам на вечери като тази


Н. Гавазов

Пиоли: Щастлив съм да се наслаждавам на вечери като тази

Стефано Пиоли настоява, че четвъртфиналът от Шампионска лига с Наполи "остава 50-50“, дори след като Милан спечели първия мач с 1:0, признавайки, че са се почувствали едновременно късметлии и съжаляват за този резултат.

"Преди всичко съм щастлив да се наслаждавам на вечери като тази с нашите фенове. Историята на Милан говори за много победи в Шампионска лига, но през последните години мечтаехме да стигнем дотук, така че искахме да се насладим.

Не се представихме добре отзад в началото, давайки шанс на Наполи да ни нарани, но постигнахме първата домакинска победа над Наполи от три години. Със сигурност това е само първата половина на този двубой и има още какво да се доиграе.

Имаме своя стратегия, но тя се променя в зависимост от начина, по който са подредени противниците и как се развива играта. Например, Наполи бе много по-агресивен извън топката този път и манталитетът също прави разликата, така че тръгването напред или отдръпването може да промени всичко. Знаехме, че Наполи може да ни нарани всеки момент.

Мислех, че е 50-50 преди началото и това остава непроменено след този първи мач. Имахме малко късмет в началото, но никога не губехме баланса си, винаги поддържахме тази концентрация и жертва от топката, позволявайки на Наполи това, което е справедливо за отбор с тяхното качество. Вярно е, че в последните 10 минути не успяхме да вкараме втори гол и има съжаление, но изходът е отворен и това е, което искахме", заяви Пиоли.

Фабио Капело в студиото на Sky Sport Italia се зачуди дали на Раде Крунич му липсва креативност и може би е по-добре да постави Сандро Тонали или Исмаел Бенасер там.

"Уважавам мнението на Фабио, но Крунич върши добра работа както в защита, така и в атака. В сравнение с другия мач, Наполи затвори централните ни канали за преминаване и трябваше да използваме повече ширината, вместо да продължаваме да натискаме през центъра", уточни специалистът.

Паоло Малдини бе говорил за мечти преди мача, така че Пиоли трябваше да отговори на въпрос мечтае ли за полуфинал в Шампионска лига, може би срещу Наполи?

"Прекрасно е да мечтаеш през нощта, но по-важно е да работиш през деня, за да сбъднеш тези мечти. Мисля, че през последните три години подкрепата от клуба бе фантастична и ние винаги го правехме стъпка по стъпка, за нас като отбор и за отделните играчи. Полезно е да се върви по-напред от това", завърши Пиоли.

Победителят от този двубой ще се изправи срещу Интер или Бенфика на полуфинала на Шампионска лига.

  Сподели
293