Клоп: Изключителна реакция


Н. Гавазов

   Клоп: Изключителна реакция

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали отбора си за реакцията на катастрофалното първо полувреме в реванша от полуфинала на Шампионска лига срещу Виляреал.

Двубоят започна ужасно за Ливърпул - с допуснат гол в третата минута. Към края на първото полувреме "червените" отново пропуснаха, като за 45 минути не отправиха нито един удар в очертанията на чуждата врата.

През второто полувреме обаче Ливърпул се преобрази, вкара три гола за победата с 3:2 и стигна до финала на Шампионска лига. Клоп е много доволен от това как отборът му се върна в играта.

"Това бе изключителна реакция, защото затруднихме живота си много. Знаехме предварително, че може да се случи подобно нещо. Но в живота е важно как реагираш, когато нещата не вървят по твоя начин.

Очевидно е, че да допуснеш гол в третата минута не е това, което искаш. Виляреал получи инерция и трябва да им отдадеш заслуга - невероятно е как играят. Те ни подлагаха на натиск по целия терен.

Изобщо не играхме. Казах на момчетата: "Те имат инерция, но могат да я загубят. Една ситуация и можем да се върнем в играта".

Трябваше да се настройваме към тях. И изведнъж се върнахме в играта, вкарахме голове и направихме финала реалност.

Предпочитания? Ще гледам с интерес. С който и да играем, ще бъде огромен сблъсък. Ако можех, не бих си избрал никой от тези отбори. Който и да спечели, ще бъде заслужено и ще ги очакваме в Париж", заяви Клоп.

  Сподели
557