Швайнщайгер: Дойде време да вземем реванш от Интер


Н. Гавазов

Швайнщайгер: Дойде време да вземем реванш от Интер

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер в навечерието на срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Интер, в интервю за официалния сайт на УЕФА подчерта, че немския отбор е много мотивиран за сблъсъка и готов да продължи на четвъртфинала в най-престижния европейски клубен турнир.

„Когато в резултат на жребия ние разбрахме, че на нас ни предстои отново да играем срещу Интер, на сърцето ми стана много радостно, че се появява възможността да вземем реванш за поражението на финала миналата година. В Мадрид съперника беше просто по-добър от нас тактически. Но този път е съвсем друго. Интер беше длъжен да започне с домакинство и поради това не можеше да си позволи да играе в глуха защита. Бяха принудени да атакуват, което пък ни позволи да намерим празни пространства в тяхната отбрана", заяви Швайнщайгер.

„Байерн направи това, което не успя на „Сантяго Бернабеу" - вкара гол на италианския отбор. Интер е действащ шампион на Европа. През миналата година спечелиха всички възможни трофеи и бяха най-добрия от добрите. Така че изобщо не става дума да недооценяваме нашия съперник. С нетърпение очакваме двубоя и турнира Шампионска лига ни дава последна възможност да спечелим нещо през този сезон. От първите минути ще играем на максимума на възможностите си, за да наклоним везните в наша полза. От двата мача между нашите отбори можем да докажем, че ние сме по-силни от Интер, независимо, че те имат в състава си футболисти като Снайдер и Ето'о", допълва полузащитника.

 

  Сподели
93