Ван Гаал: Надявах се да решим нещата по-рано


Н. Гавазов

Ван Гаал: Надявах се да решим нещата по-рано

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал определи победата на своя отбор над Интер в първата осминафинална среща от Шампионската лига абсолютно заслужена, а отделно похвали вратаря на отбора Томас Крафт за добрата му игра. Холандският специалист призна също така, че е бил изненадан от атакуващия и креативен стил на игра, показан от Интер. Според неговите думи обаче, борбата за четвъртфиналите тепърва предстои.

„Получи се интересен мач, с много голови възможности. Смятам, че ние създадохме десет положения, докато Интер имаше осем. Надявах се, че можем да решим рано нещата, след като противникът ни започна да намаля темпото. Ние обаче продължавахме да транжираме нашите моменти и в крайна сметка направихме огромна към четвъртфиналите. Убедихме се обаче още един път, че съперника ни е много силен отбор", заяви Ван Гаал на пресконференция след мача.

„Мачът можеше да завърши по друг начин, но нека не забравяме, че бяхме гости. Интер показа атакуващ футбол, с което наистина бях изненадан. Помолих на полувремето моите футболисти да се осъзнаят и да вземат нещата в свои ръце и те го направиха. Бих отличил играта на нашия вратар. Впрочем, никога не съм се съмнявал в Крафт. Той доказа своята състоятелност и демонстрира страхотни качества. През целия мач запази хладнокръвие, което е много важно. Битката за четвъртфиналите обаче не е приключила и има още един мач", добави холандският специалист.

 

  Сподели
109