Ван Гаал разкритикува начина на игра на Интер


Н. Гавазов

Ван Гаал разкритикува начина на игра на Интер

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал отново разкритикува стила на игра на Интер, като заяви на днешната си пресконференция, че миланци играят винаги защитно. Както е известно, в сряда вечер на „Сан Сиро" е сблъсъкът между миналогодишните съперници на финала в Шампионската лига, когато „нерадзурите" спечелиха с 2:0 благодарение на головете на Диего Милито.

„До сега не съм виждал Интер да играе по различен начин. Който гледа финала знае добре за какво говоря. Това е достатъчно, за да не гледате Интер всяка седмица, който само се защитава. Дори и срещу Каляри затвори играта, без да прави нищо. Виждате, че един треньор и един отбор искат да играят по този начин. Аз обаче имам намерение да предложа на феновете по-привлекателен вариант на футбола. Така е по-трудно да мислим само за защитата си. Но това е моята идея за футбола", заяви Ван Гаал.

Според специалистите, утрешната среща ще бъде своеобразен опит за реванш на германците, за загубата им от „нерадзурите" в Мадрид.

„Ние искаме да спечелим. Носителите на Купата винаги са фаворити. Така е и в този мач, защото Интер са домакини. Но ние ще се опитаме да победим", добави холандският специалист.

 

  Сподели
101