Леонардо: Интер ще излезе срещу Байерн като шампион


Н. Гавазов

Леонардо: Интер ще излезе срещу Байерн като шампион

Старши треньорът на Интер Леонардо заяви, че смята своя отбор да играе като шампион на Европа, когато в сряда вечер се изправи срещу Байерн Мюнхен в първа осминафинална среща от Шампионската лига. Както е известно, утре е сблъсъкът на „Сан Сиро", който ще бъде своеобразен реванш за мюнхенци, които миналата година загубиха с 2:0 на финала на най-престижния европейки клубен турнир именно срещу сегашния си съперник.

„Гледах мача в Мадрид и бях за Интер. Аз подкрепях италианския отбор. Бях щастлив от играта на „нерадзурите" и как победиха", заяви Леонардо на днешната пресконференцеия преди мача.

„И двата отбора разполагат с ресурси да се справят с всякакви ситуации в даден момент и поставени един срещу друг те са равностойни. Очевидно е, че на терена ще излязат играчите, които са в добро състояние. Серия А е едно, а Шампионска лига е съвсем друго нещо. Ние имаме алтернативи. По-отношение на вътрешното първенство те са по-малки, но ги имаме", допълва наставника на Интер.

„Поведението на всички ще бъде, като това на шампион. Този отбор е носител на тези качества и ние ще се борим с всички сили. Това, че футболистите ми могат да посрещнат спокойно най-големите трудности ме кара да съм спокоен, а момчетата да се чувстват силни. Това е момент, който е напълно различен от миналогодишния финал и всеки мач си има собствена история" завършва Леонардо.

 

  Сподели
105