Шалке ще преодолее Лион и ще направи ситуацията в Група B наистина завързана


А. Павлов

Шалке ще преодолее Лион и ще направи ситуацията в Група B наистина завързана

Шалке - Лион
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 24.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Шалке приема Лион в решителен двубой от Група B на Шампионската лига. Мачът е част от програмата на петия рунд в групата. В другата среща от този кръг един срещу друг застават Апоел Тел Авив и Бенфика. Във временното класиране водач са хлапетата с девет пункта, следвани от кралскосините със седем, орлите с шест и израелския първенец с един. При успех в днешния мач Лион ще си гарантира и на хартия продължаването напред, но ако момчетата на Клод Пюел понесат поражение, то тогава миньорите ще се приближат още повече до излизане от групата.

В предния мач между двата тима лионци спечелиха с минималното 1:0. Трябва обаче да отбележим факта, че онази среща се изигра в средата на септември, когато гелзенкирхенци се намираха в отчайващо слаба форма.

Сега обаче това не е така. Възпитаниците на Феликс Магат бавно и сигурно набират сила. През уикенда те разгромиха Вердер с 4:0 в Бундеслигата, като Раул реализира хеттрик. С тази победа тимът изплува от зоната на изпадащите за първи път от старта на кампанията в немската лига.

Лион също не се справя по възможно най-добрия начин в Лига 1. Седемкратният шампион на Франция се намира чак на осмо място в таблицата, ала изостава със само две точки от лидера Лил. Очевидно отборът има време, а и най-вече нужната класа, за да заличи този минимален аванс и да се надява на първа титла от 2008 насам.

Ще прибавя и още един аспекът към анализа си. Става въпрос за качеството на двата отбора. Те изглеждат доста равностойно. Както единият, така и другият може да се похвали с достатъчно на брой класни футболисти.

Оттук ще се насочим към кадровото положение в двата лагера. В Шалке то изглежда обнадеждаващо. Жунмин Хао, чийто апендикс бе отстранен, и Тим Хоогланд, който не е играл този сезон заради проблеми в коляното и възпаление на панкреаса, подновиха тренировъчния процес. За съжаление Кристоф Моритц измести лявото си рамо по време на вчерашната тренировка и ще бъде извън игра за няколко седмици. Много добра вест за Шалке е това, че пропусналият целия минал сезон Кристиан Пандер наскоро записа два мача за втория тим на кралскосините. Ситуацията в Лион обаче не е чак толкова безоблачна. Лисандро е под въпрос, а контузените Крис и Клеман Грение не са на разположение на Пюел.

Преминавайки постепенно към заключителните слова на разбора, неминуемо стигаме и до прогнозата. Факт е, че двата отбора са с изравнени възможности. Плюс това и единият, и другият се намира в добро състояние, което е предпоставка за качествена продукция. Домакините имат попътен вятър благодарение на последната категорична победа срещу Вердер. Но не само мисълта за този успех ще окриля Шалке. Горещите запалянковци на "Фелтинс-Арена", както винаги, ще дерат мощно гърло, подкрепяйки своите любимци. Последните два аргумента са достатъчно силни, за да бъдете спокойни, като залагате на единица.

Последни пет срещи:

Шалке:

30 октомври Шалке - Леверкузен 0:1 (Бундеслига)
02 ноември Апоел Тел Авив - Шалке 0:0 (Шампионска лига)
05 ноември Шалке - Санкт Паули 3:0 (Бундеслига)
13 ноември Волфсбург - Шалке 2:2 (Бундеслига)
20 ноември Шалке - Вердер 4:0 (Бундеслига)

Лион:

30 октомври Лион - Сошо 2:1 (Лига 1)
02 ноември Бенфика - Лион 4:3 (Шампионска лига)
06 ноември Рен - Лион 1:1 (Лига 1)
14 ноември Лион - Ница 1:0 (Лига 1)
21 ноември Ланс - Лион 1:3 (Лига 1)

 

Досегашни срещи:

Един мач
Нула победи за Шалке
Нула равенства
Една победа за Лион
Голова разлика: 1:0 за Лион

 

Коефициенти от bet365:

Шалке - 2.30
Равен - 3.30
Лион - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117