Рома си върна на Базел, Байерн на осминафинал след лекция в Клуж


Т. Михайлов

Рома си върна на Базел, Байерн на осминафинал след лекция в Клуж

Рома надигра с 3:2 Базел като гост в интересен мач от група Е на Шампионската лига и зае второто място във временното класиране. Италианците си отмъстиха за загубата с 1:3 преди две седмици в Рим. Противно на логиката в първоначалните минути “вълците” откриха чрез Менес в 16-ата. В 26-ата Рийзе бе фаулиран в пеналта и Франческо Тоти удвои от дузпа.

В 69-ата таранът Фрей намали, засичайки центриране на Щокер. Базел се хвърли да изравнява, но в 76-ата минута Лендро Греко върна преднината на гостите с удар в долния ъгъл. В 83-ата минута Шакири намали на 2:3, довкарвайки отбила се топка след удар на Хюгел. Швейцарците обаче не можаха да вкарат нов гол, а минута преди края Щокер получи втори жълт картон и напусна терена.

В другия мач в групата Байерн разби с 4:0 Клуж в Румъния и вече е осминафиналист. Баварците откриха в 12-ата минута с гол на Марио Гомес, дошъл след многоходова комбинация. В 24-ата нападателят удвои. Швайнщайгер засече центриране на Алтънтоп с глава и продължи топката към Гомес, който я довкара. В 71-ата минута националът оформи хеттрик, а в самия край влезлият като резерва Мюлер направи 4:0. Байерн е първенец в групата с 12 точки. Втори е Рома с 6, пред Клуж и Базел с по 3.

  Сподели
129