Левски ще отстъпи и във втория мач с Лил


Т. Михайлов

Левски ще отстъпи и във втория мач с Лил

Левски - Лил
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 04.11.2010
Час: 20:00
Съдия: Милорад Мазич (Сърбия)


Левски посреща Лил в ключов двубой за второто място в Група С на Лига Европа. “Сините” изостават на точка от французите, от които загубиха преди две седмици в мач, който сложи началото на лоша серия за тях.

От победата на Левски над Гент с 3:2 в София мина доста време и формата на тима спадна значително. Вярно е, че “сините” вече минаха считаните за най-тежки мачове за тях в Европа, а именно двете гостувания в Лисабон и Лил. Дори след двете загуби шансовете за класиране в директните елиминации седят. Само, че и в България тимът на Ясен Петров не върви добре, губейки в последните два кръга от Литекс и Локомотив Пловдив.

Лил идва в София в момент, в който има доста проблеми в Лига 1. “Кучетата” са осми, но в последните три кръга нямат победа. В неделя те направиха 1:1 с Валенсиен. Поради изравнените сили във Франция изоставането им от лидера Брест е 6 точки, но пък опасната зона е на 5 по-надолу. Равенството с Гент в Белгия пък показва, че и в Европа Лил не е страшилище, особено пък далеч от “Стад Метропол”.

Най-сетне Ясен Петров ще може да заложи на най-добрите си футболисти като ситуацията с контузиите вече е под контрол. На линия са и Христо Йовов, и Лъчезар Балтанов, и Дарко Тасевски. Атаката ще води Гара Дембеле. В групата не попадна обаче Георги Петков, който е в “творчески отпуск”.

Очаква се треньрът на Лил Руди Гарсия да даде почивка на някои основни играчи, тъй като в неделя “кучетата” играят с лидера Брест. Наставникът каза, че мачът с Левски е много важен за тима, но пък нищо чудно да не видим Дебюши, Рами и Кабайе. Вратарят Муко е аут с изкълчен глезен. Берия и Белмон са под въпрос.

Феновете на Левски вероятно очакват тимът им да победи в предстоящия двубой, още повече, че когато французи са идвали на “Герена” са си тръгвали с наведени глави. Лил обаче има своите цели в Европа, а и в колкото и лоша форма да е състоянието на “сините” никак не е добро. Така равенство също би било добро за Левски, но най-реално изглежда “кучетата” да измъкнат минимален успех. 

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

04 октомври Сливен - Левски 1:1 (А група)
16 октомври Левски - Пирин 4:1 (А група)
21 октомври Лил - Левски 1:0 (Лига Европа)
25 октомври Литекс - Левски 2:1 (А група)
30 октомври Левски - Локомотив Пловдив 1:2 (А група)

Лил:

17 октомври Олимпик Лион - Лил 3:1 (Лига 1)
21 октомври Лил - Левски 1:0 (Лига Европа)
24 октомври Лил - Олимпик Марсилия 1:3 (Лига 1)
27 октомври Лил - Каен 4:1 (Купа на Лигата)
31 октомври Валансиен - Лил 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Левски - Лил

1 мач
0 победи за Левски
0 равенства
1 победа за Лил
Голова Разлика: 1:0 за Лил


Коефициенти от bet365:
Левски - 3.80
Равен - 3.40
Лил - 1.95

Прогноза: Левски - Лил 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152