Апоел ще се опита да напише нова страница в историята си


Н. Гавазов

Апоел ще се опита да напише нова страница в историята си

Апоел Тел Авив - Олимпик Лион
Стадион: "Блумфийлд", Тел Авив
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Дебютантът в групите на Шампионската лига Апоел Тел Авив ще има нелеката задача да се изправи и покаже, че заслужава да бъде член на Клуб 32 не срещу кой да е, а кошмара на Реал Мадрид - френския Олимпик Лион. Израелците в първата си среща срещу Бенфика играха достойно и въпреки, че загубиха с 0:2, дадоха голям отпор на именитите си домакини и според специалистите, полученият негативен резултат не отразява напълно добрата игра на отбора.

Във първенството на Израел Апоел има една победа и едно равенство в 4 мача и в момента се намира на 8 място в класирането на шест точки от лидера Ирони Кирият, като представянето им като цяло е доста колебливо.


Олимпик Лион победи в първия си мач от тазгодишното издание на групите на Шампионската лига един от конкурентите си - Шалке 04 с гол на Бастос в 21 минута, след което френските футболисти изиграха мача много разумно и запази ха резултата непроменен. Това им осигури трите точки срещу пряк конкурент за едно от първите две места и този успех може да бъде развит успешно при гостуването на съперника си в сряда вечер.

В Лига 1 обаче нещата за Олимпик са катастрофални. В момента тима има само една победа от седем мача и с пет точки в актива си се намира в зоната на изпадащите. През уикенда срещу Сент Етиен хората на Клод Пюел записаха втора поредна загуба - домакинска и с това предизвикаха гнева на феновете.


Схемата, която ще използва наставника на домакините Гутман ще бъде най-вероятно 4-2-2-2, която в хода на мача може да се бъде променена на 4-4-2. Отбора играе основно с атаки по крилата и подаване на топката към нападателите, много е изразителна подкрепата и на крайните защитници. Опорните полузащитници играят близо до защитата и очакванията са, че този стил няма да бъде променен и сега.

Все още не е ясно каква схема ще приложи Клод Пюел. Срещу Шалке той излезе с трима нападатели в атака, подкрепени отзад от Пиянич и Гуркюф. При гостуванията си обаче, тима излиза също с трима нападатели подкрепени отзад само от Гуркюф, но в опорната зона се разполагат обикновено Тулалан и Макун, които също се включват в атаките на своите. Очакванията са да бъде използвана именно тази схема на игра 4-2-1-3, при която ще се търси гол с активната подкрепа на полузащитата, но също така ще се обърне внимание и към насищане с играчи на зоната пред наказателното поле.

На пресконференция преди мача наставника на домакините заяви, че отбора няма какво да губи и всичко каквото успее да вземе в срещите си ще бъде от полза. Точно това има възможност да направи сега Апоел и то срещу отбор, който се намира в криза. От друга страна ще видим противопоставяне на опита, който имат французите, срещу липсата на такъв от страна на израелците. Всичко това ни кара да предполагаме, че тази среща може да се развие по всякакъв начин и ще бъде грешка ако приемем, че Лион излизат като сигурен фаворит. Според мен трябва да дадем доверие и на домакините, които още повече, че ще играят пред собствена публика и ще се опитат да запишат нова страница в своята история.

Прогноза за: Апоел - Олимпик Лион 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Апоел Тел Авив:

24 август Апоел Тел Авив - РБ Залцбург 1:1 (Шампионска лига)
28 август Апоел Тел Авив - Апоел Ашкелон 5:1 (Лига А1)
11 септември Апоел Акре - Апоел Тел Авив 2:2 (Лига А1)
14 септември Бенфика - Апоел Тел Авив 2:0 (Шампионска лига)
25 септември Апоел Тел Авив - Ирони Кирят Шмона 2:4 (Лига А1)

Олимпик Лион:

28 август Лориен - Олимпик Лион 2:0 (Лига 1)
11 септември Олимпик Лион - Валансиен 1:1 (Лига 1)
14 септември Олимпик Лион - Шалке 04 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Бордо - Олимпик Лион 2:0 (Лига 1)
25 септември Олимпик Лион - Сент Етиен 0:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Апоел Тел Авив - Олимпик Лион

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Апоел Тел Авив - 3.25
Равен - 3.20
Олимпик Лион - 2.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174