Юнайтед няма да превземе Местая


Т. Михайлов

Юнайтед няма да превземе Местая

Валенсия - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия:
  Виктор Касай (Унг)

В най-интересния мач от втория кръг на групите на Шампионската лига във Валенсия едноименният тим среща английския Манчестър Юнайтед. Лос Че се завърна с гръм и трясък в турнира, докато един от най-успешните тимове в последните години, какъвто е този на Сър Алекс не можа да вземе три точки.

Валенсия посреща англичаните в много добро самочувствие, след като победи с 4:0 като гост турския шампион Бурсаспор на старта. “Прилепите” се представят отлично и в Примера дивисион, където са лидер с 4 победи и равенство след 5 изиграни кръга. Всичко това се случва въпреки очакванията за слаб сезон на валенсианци, които през лятото се разделиха с някои от най-големите си звезди. Спортинг Хихон бе последният съперник на момчетата на Унай Емери в Испания. Той бе победен с 2:0.

Манчестър Юнайтед изненада специалисти и почитатели с лошото си начало в най-престижния турнир на Стария континент. “Червените дяволи” направиха само 0:0 с Глазгоу Рейнджърс на “Олд Трафорд”. Вярно е, че Сър Алекс заложи на повече резерви в този двубои, пазейки най-силните си футболисти за мача с Ливърпул, спечелен с 3:2. Последва успех за Карлинг къп над Скънторп и нова минизидънка срещу Болтън – 2:2 на “Рийбок”. Така Юнайтед е втори във Висшата лига на 3 точки от шампиона Челси.

Първият мач между Валенсия и Юнайтед е през септември 1982 в турнира за купата на УЕФА. Мачът в Англия завършва 0:0, а на “Местая” Валенсия прави обрат за 2:1. През 1999/2000 съперниците се срещат в групите на ШЛ като “червените дяволи” печелят с 3:0 у дома и правят 0:0 в Испания. През този сезон Лос Че достига финала. На следващата година историята се повтаря. Този път във втората групова фаза резултатите са 1:1 и 0:0, а после нов финал за Валенсия. Домакините имат 7 победи, 4 равни и 2 загуби срещу английски отбори. Юнайтед е само с 1 победа от 18 мача в Испания.

Хуан Мата е под въпрос за Валенсия, след като пропусна последната тренировка поради контузия. Алехандро Домингес бе заменен срещу Хихон заради удар в бедрото, но вероятно няма да има проблем да взене участие в мача.

Уейн Рууни и Райън Гигс не отпътуваха за Валенсия, след като бяха заменени принудително срещу Болтън. Това дава шанс за Майкъл Оуен, който да партнира на Димитър Бербатов в атаката на “червените дяволи”.

Срещата може да се определи като “тройна”. От една страна Юнайтед е доказал, че е най-силен именно, когато нещата са най-сложни. От друга, не може да пренебрегнем суперформата на Валенсия и историческите тендеции, които показват, че “прилепите” не са отстъпвали на този съперник пред своя публика. Равенството е добър залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

11 септември Валенсия - Расинг Сантандер 1:0 (Примера)
14 септември Бурсаспор - Валенсия 0:4 (Шампионска лига)
19 септември Еркулес - Валенсия 1:2 (Примера)
22 септември Валенсия-  Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
25 септември Спортинг Хихон - Валенсия 0:2 (Примера)

Манчестър Юнайтед:

11 септември Евъртън - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)
14 септември Манчестър Юнайтед - Рейнджърс 0:0 (Шампионска лига)
19 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
22 септември Скънторп - Манчестър Юнайтед 2:5 (Карлинг Къп)
26 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Валенсия - Манчестър Юнайтед

7 мача
1 победа за Валенсия
4 равенства
2 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 7:3 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Валенсия - 2.87
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219