Байерн може да победи всеки един отбор: Отзиви след мача Лион - Байерн


.

Байерн може да победи всеки един отбор: Отзиви след мача Лион - Байерн

Ивица Олич направи хет-трик в реванша от полуфинала на Шампионската лига между неговият Байерн Мюнхен и Олимпик Лион, и съвсем заслужено получи най-добра оценка от всички футболисти на терена. Както е известно, капитанът на френският отбор Крис получи червен картон именно срещу хърватинът, а освен това активността на Олич помогна много на немския гранд да победи в първата среща.

„Разбира се, резултат 4:0 в наша полза създава впечатление, че съотношението на силите не е равно. Това обаче не е вярно и ние имахме достатъчно силен съперник срещу себе си. Точно аз не съм главният творец на победата. Просто е невероятно да вкараш три гола в такъв мач, но в това постижение имат заслуга всички от нашия отбор. Бут няколко пъти ни спаси. Гомес започна атаката в последните минути на първия полуфинал, Лам ми подаде когато вкарах сега третия гол. Робен бе великолепен, а всичко това стана възможно благодарение на Ван Гал. Щастливи сме", заяви пред Bild радостният Олич.

*************************************************************************************


Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гал също бе изключително радостен от успеха на своите футболисти от полуфиналният сблъсък в Шампионската лига с Олимпик Лион. С общ резултат от двете срещи 4:0, немският гранд се класира за финала на турнира, където ще срещне победителят от мача Интер - Барселона.

„Байерн може да победи всеки един отбор. Свършихме чудесна работа. Те играха много добре, но ние още повече. Страхотно е , че сме на финал и няма значение срещу кого ще играем", заяви пред официалният сайт на клуба холандският специалист.

**********************************************************************************


Звездата на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер повтори коментарът на своя треньор, но предупреди, че все още има още работа за вършене, преди той и съотборниците му да празнуват.

„Класирането за финал е голям успех за нас. Ние показахме на всички, че сме голям отбор с голям характер. Това е толкова хубаво, че се намирам в този клуб. Нещата вървят много възходящо, но все още не сме спечелили нищо", коментира полузащитникът на немският отбор.

***********************************************************************************


Капитанът на Байерн Мюнхен Марк ван Бомел също бе възхитен от резултатите и подчерта, че целта е да продължат доброто представяне и на финала на Шампионската лига.

„Гордея се с този отбор и това, което постигнахме всички тази вечер. Това беше супер резултат. Ние имаме много добър отбор и вярваме в себе си. Ние всички сме гладни за още успехи", коментира Марк ван Бомел.

************************************************************************************


Звездата на Байерн Мюнхен Ариен Робен , след отстраняването на Олимпик Лион от полуфиналите на Шампионската лига заяви, че иска на финала на турнира да срещне отборът на Интер и своя бивш треньор Жозе Моуринь. Както е известно, холандският футболист преди три години игра в Челси именно под ръководството на португалският специалист.

„Определено искам да играем на финала срещу Интер. Това е по-добрият вариант за нас. Ние можем да имаме проблеми срещу Барселона, но освен това искам да изляза срещу Уесли", заяви Робен пред Sky Sports.

„Бяхме по-добрият отбор. Изиграхме един страхотен мач. Ние не седнахме да чакаме противникът да сгреши. Играхме агресивно и атакуващо. Играхме добре. Гордс съм. Аз съм много горд от отбора и щастлив, че достигнахме до финал. Това е наистина един страхотен сезон", завършва Робен.

***********************************************************************************

 

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, предпочете Интер за съперник на „баварците" на финала в Шампионската лига. След победата с 3:0 над Лион в полуфинала-реванш, босът на немският гранд заяви:

"Очакваше се много, много труден мач, но ние си направихме лесни нещата, след като вкарахме бързо гол и бяхме концентрирани до края", заяви Румениге пред официалният сайт на клуба.

„През този сезон отборът ни се отличава с желанието си за победа, с концентрацията си в мачовете и с желанието си да стигне до финала в Мадрид. Остават ни още четири мача за да направим трипъл. На финала ще бъде много по-трудно отколкото тази вечер, не трябва да се лъжем. Аз лично предпочитам да се срещнем с Интер, а не с Барселона. Отборът на Интер ни е по-удобен, а освен това, ако Барса играе на финала, ще бъде подкрепяна от испанската публика," каза още той.

„Надявам се, че Рибери ще може да играе на финала," добави Румениге.

Както е известно, Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да вземе решение в сряда за наказанието на Рибери, изгонен в първия полуфинален мач срещу Лион.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
167