Просто загубихме от един силен отбор: Отзиви след мача Лион - Байерн


.

Просто загубихме от един силен отбор: Отзиви след мача Лион - Байерн

На пресконференцията след срещата реванш от полуфиналите на Шампионската лига между Олимпик Лион и Байерн Мюнхен старши треньорът на французите Клод Пюел похвали своите футболисти и отбеляза прекрасната игра на съперниците си. Както е известно, с три гола на Ивица Олич баварския отбор победи с категоричното 3:0 и се класира за финала на турнира, който ще се състои на 22 май на „Бернабеу".

„Байерн Мюнхен просто се оказа силен отбор. Това е позор за нас, че не успяхме да вкараме поне един гол, а имахме моменти за това. След изгонването на Крис стана много трудно, инициативата премина изцяло в ръцете на съперниците ни, а ние трябваше да тичаме повече", заяви Пюел разочаровано.

„Не мога да критикувам момчета си, но резултата не отразява реалното съотношение при противопоставянето на отборите. Просто така се случиха нещата, нищо повече. Футболистите ми се готвеха за полуфинала, играха, дадоха всичко за победата, но не се получи. Сега трябва нормално да завършим сезона и да се готвим за следващия", завършва Пюел.

 

********************************************************

Независимо от поражението на Олимпик Лион от Байерн Мюнхем с общ резултат 0:4 в полуфиналният сблъсък от Шампионската лига, президентът на френския клуб Жан - Мишел Ола изрази своето удовлетворение от прогреса на своите футболисти в евротурнирите.

„Това е голяма крачка за нас, едно ново равнище в представянето ни. Лион все още не бе играл на полуфинал, така, че това е ново за нас. Като цяло доволен съм от прогреса на отбора, въпреки, че искахме повече. Но апетитът идва с яденето: бъдейки на полуфинал, искахме много да отидем на финал, а като финалисти да победим в турнира. Попаднахме на тежък противник, който ни надигра физически и психически. Дори контузените и резервните футболисти на Байерн Мюнхен се носеха по терена като зайци", цитира думите на президента авторитетният сайт за футболни новини Goal.com.

„Великите отбори умеят да губят с високо вдигната глава. Ние искаме да се върнем в Шампионската лига колкото се може по-скоро, а това значи да до довършим сезона по най-добрият начин и особено срещу Монпелие този уикенд. Лион - това е един велик отбор, който никога не се предава", завършва Ола.

 

*******************************************************
Младият опорен полузащитник на френския Олимпик Лион Максим Гоналон, който получи неоценим опит при играта си в полуфиналите на Шампионската лига, призна, че до финал достигна по-силният отбор.

„Байерн бързо установи контрол върху мача. Ние започнахме добре, но много скоро бяхме насметени под техния натиск. Много тежко ни беше. Опитахме се да осъществим пробив, но игровият стил на Байерн не ни позволи. През по-голямата част от мача се чудехме как да задържаме топката, а това ни изтощи физически и психически. Загубихме от класен отбор. Сега трябва да извлечем поуки от поражението си и да се готвим за срещите в Лига 1, сподели 21 годишния Гоналон пред официалният сайт на клуба.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
227