Сари: Имаме повод за оптимизъм


Н. Гавазов

Сари: Имаме повод за оптимизъм

Старши-треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели мнение за срещата с Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионска лига, която гостите от Испания спечелиха с 5:1.

"Проведохме много добри първи 55 минути. Но за да запазим наложеното темпо ни трябваше мотивация, която я нямаше след допуснатите голове. След това стана ясно, че е невъзможно да се класираме за следващата фаза на турнира. Загубихме мотивация и престанахме да играем своя си футбол", заяви Сари.

"В хода на мача у нас се появи усещането, че класирането ни за следващия етап не е толкова далече, защото доминирахме над най-доброя европейски отбор. Ако продължаваме да растем, тогава можем да се конкурираме на такова ниво. Имаме млад отбор и ни чака светло бъдеще. Последната крачка е най-трудна, но мисля, че сме способни да я направим", каза още специалистът.

"Реал е силен съперник. Имахме нужда от късмет, за да запазим интригата в сблъсъка и да направим резултата 2:0. Това щеше да ни даде допълнителни сили. Ако не мислим за резултата, а гледаме само нашата игра, то имаме повод за оптимизъм относно бъдещето на отбора", завърши Сари.

 

  Сподели
97