Уругвай измъкна равенството срещу Колумбия


Н. Гавазов

Уругвай измъкна равенството срещу Колумбия

Завърши мачът от 3-ия квалификационен кръг на Южна Америка за Мондиал 2026, в който се срещнаха националните отбори на Колумбия и Уругвай. Отборите играха на стадион "Метрополитано Роберто Мелендес" в Баранкиля (Колумбия) и завършиха при резултат 2:2.

В 35-ата минута полузащитникът на колумбийския национален отбор Хамес Родригес откри резултата с пас на Сантяго Ариас. В началото на втората част защитникът на гостите Матиас Оливера изравни резултата. Но само след пет минути халфът Матеус Урибе отново изведе колумбийците напред. Той бе асистиран от Джеймс Родригес.

Колумбия завърши мача с човек по-малко, след като Камило Варгас беше изгонен в 87-ата минута. Гостите успяха да изравнят резултата с усилията на нападателя Дарвин Нунес, който реализира дузпа в 90+1 минута.

Колумбия е трети в групата с пет точки от три мача. Уругвай е на четвърто място с четири точки.

Мондиал 2026 ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико. Това е първото Световно първенство, на което във финалния етап ще участват 48 отбора. Груповата фаза вече ще се състои от 12 групи от по четири отбора всяка, като тимовете на първо и второ място и първите осем отбора на трето място продължават към фазата на елиминациите.

  Сподели
161