Барела: Манчини и Спалети различно разбират ролите си


Н. Гавазов

Барела: Манчини и Спалети различно разбират ролите си

Полузащитникът на Интер и италианския национален отбор Николо Барела сподели мнението си за рокадата начело на националния отбор. Мястото на Роберто Манчини, с когото Италия спечели Евро 2020, бе заето от бившия старши-треньор на Наполи Лучано Спалети.

"Всеки треньор има своите качества и се опитва да използва своите играчи възможно най-ефективно. Треньорът ни даде страхотни идеи, сега всичко зависи от нас.

Те [Манчини и Спалети] са двама души, които разбират ролите си по различен начин, но не искам да говоря за техните различия. Спалети бе честен с мен и аз оценявам това. Треньорът [Спалети] винаги караше отборите си да играят добре. Той игра отличен футбол с Наполи, внасяйки страхотни идеи не само в атаката, но и в защитната линия.

Роберто Манчини вярваше в мен, когато бях в Каляри и мога само да му благодаря. Спечелихме Еврото и това винаги ще ни свързва, особено защото играхме добър футбол.

Това е нов етап, със същия добър треньор и с различни идеи. Никога няма да кажа кой е най-добрият, разбира се, имаме нужда от време, но видях отличната готовност на всички и ще се опитаме да дадем всичко от себе си, защото ни трябват две победи“, заяви Барела.

По време на международната пауза Италия ще изиграе два мача от квалификационния турнир за Евро 2024: със Северна Македония (9 септември) и с Украйна (12 септември). Италия спечели три точки в първите два мача от квалификациите.

  Сподели
198