Зенит се дистанцира от грандиозния скандал


.

Зенит се дистанцира от грандиозния скандал

Зенит се дистанцира от информациите за опит на руската мафия да уреди мача с Байерн (Мюнхен) от полуфиналите на турнира за купата на УЕФА. Както е известно в испанската преса се появи информацията, че прокуратурата е започнала разследване по подозрение, че този двубой е бил манипулиран.
   
"Няма какво да коментираме дори да има разследване, тъй като ние от Зенит нямаме нищо общо с това. Освен това победите ни над Байерн (Мюнхен) и Глазгоу Рейнджърс са неоспорими, тъй като момчетата играха великолепно в тези два мача", заяви Алексей Петров, говорител на клуба от Санкт Петербург.
   
Руският министър на спорта Виталий Мутко, който е и президент на руския футболен съюз, пък каза, че обвиненията за уговорка на мачове са опит да се дискредитира футбола в страната.
   
"Това не е само опит да се дискредитира Зенит, но и Байерн Мюнхен. Баварците имат редица големи играчи като Кан, Клозе, Тони, Зе Роберто, Лусио. Кой може да ги подкупи, запита риторично Мутко в интервю за националната телевизия на Русия и добави: Не мисля, че може да се купи победа над Байерн Мюнхен".

БТА

  Сподели
218