Анонс на предстоящите срещи от Лига Европа, 11 март


.

Анонс на предстоящите срещи от Лига Европа, 11 март

АТЛЕТИКО МАДРИД - СПОРТИНГ ЛИСАБОН

Стадион: "Висенте Калдерон"
Час:  20:00
Съдия: Питер Винк (Холандия)

Без победа в последните си четири домакински мача в Европа, Атлетико Мадрид ще приеме Спортинг Лисабон в двубой от осмина финалната фаза на Лига Европа. Двата клуба се изправят за пръв път в историята си.

Атлетико се е изправял осем пъти срещу Португалски отбори в бившия турнир - Купата на УЕФА, като балансът им е две победи, два равни и четири загуби.
През миналата година Атлетико загуби на два пъти с 2:0 като гост и с 3:0 като домакин от Порто в груповата фаза на Шампионската лига. През миналия сезон отново в Шампионската лига те също срещнаха "драконите" в първия кръг от елиминационната фаза, но загубиха заради гола на чужд терен на Порто.

От своя страна Спортинг е срещал 16 пъти Испански отбори в турнира Купата на УЕФА, като техния баланс е пет победи, три равни и осем затуби.  Те все още нямат победа като гост над Испански отбор.

Атлетико Мадрид е без победа вече четири домакински мача в Европейските турнири, записвайки три равни мача и една загуба, откакто победиха Панатинайкос с 2:0 през тази кампания на Шампионска лига в предварителния кръг за влизане в груповата фаза.
Но пък "дюшекчиите" са непобедени в 14 домакинства в мачовете си от Купата на УЕФА и Лига Европа (11 победи и 3 равенства).

Спортинг достинга до осмина финалната фаза като отстраниха Евертън след загуба в Англия с 2:1, и категорична победа с 3:0 в Португалия. Атлетико пък се справиха с Галатасарай след равенство в Испания и победа на негостоприемния стадион "Кемал Ататюрк".

И двата отбора не тръгнаха много добре в своите първенства.  Атлетико измъкна точката в последния си мач с гол в последната минута на Балде срещу Сарагоса. "Лъвовете" пък разгромиха отбора на Белененсес с 4:0 като гост.

Очаква се треньора на Атлетико Кике Санчес Флорес да заложи на същият състав както и в срещата със Сарагоса през уикенда. В атаката се очаква да излезне дуото  Форлан и Агуеро подкрепяни от  полузащитниците Шимао Саброса и Хосе Антонио Рейес. Вероятна подредба (4-4-2).

За Спортинг, треньорът Карлос Карвахал има доста проблеми със състава си. Нападателят Флорент Синама Понгол не може да играе в Европейския турнир, Даниел Карисо и Яник Джало са с контузии. Вероятна подреба (4-4-2).

Последни 5 изиграни срещи:
Атлетико Мадрид:
18 февруари Атлетико Мадрид - Галатасарай 1:1 (Лига Европа)
21 февруари Алмерия - Атлетико Мадрид 1:0 (Примера Дивисион)
25 февруари Галатасарай - Атлетико Мадрид 1:2 (Лига Европа)
28 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 4:1 (Примера Дивисион)
07 март   Реал Сарагоса - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера Дивисион)

Спортинг Лисабон:
16 февруари  Евертън - Спортинг Лисабон 2:1 (Лига Европа)
20 февруари Олтанезе - Спортинг Лисабон 0:0 (Лига Сагрес)
25 февруари  Спортинг Лисабон - Евертън 3:0 (Лига Европа)
28 февруари Спортинг Лисабон - Порто 3:0 (Лига Сагрес)
07 март   Белененсес - Спортинг Лисабон 0:4 (Лига Сагрес)

Коефициенти от bet365:
Атлетико Мадрид - 1.72
Равен - 3.50
Спортинг Лисабон - 5.00

Прогноза: Атлетико Мадрид - Спортинг Лисабон 2:1

ХАМБУРГЕР ШФ - АНДЕРЛЕХТ

Стадион: "Хамбургер Арена"
Час:  20:00
Съдия: Лоран Пюамел (Франция)

От  32 години насам  Хамбургер не се е изправял срещу Андерлехт, сега немците отново се изправят срещу тях в мач повторение на финала за Купата на УЕФА през далечната 1976/77.
Двата тима са се срещали само три пъти до сега, като са си разменили по една победа, а единия двубой завърщва с равенство.

До сега в Европейските турнири Хамбургер се е изправял срещу пет Белгийски отбора, като тимът е записал  една победа, две равенства и и две загуби.
Отборът е непобеден в последните си пет срещи в Европа, записвайки четири победи и едно равенство.

Андерлехт се е срещал с 29 Немски отбора и е записал 11 победи, три равенства и 15 загуби. Тимът е непобеден в последните си четири гостувания в груповата фаза на Лига Европа.

Доста са проблемите в състава на Хамбургер, Демел е наказан за срещата, Джером Боатенг е под въпрос, а Арслан, Байстер, Кастелен и Гереро са контузени.

За Андерлехт контузени са Полак и Василевски, под въпрос е Николас Фрутос. Очаква се Лукас Биглия да се включи, след като започна да тренира със състава вчера.

Хамбургер ще се опита да вземе предимство в домакинството си, за да улесни визитата си в Белгия, но Андерлехт ще се опита да повтори доброто си представяне от предния кръг след като завършиха с равенство при гостуването си на Атлетик Билбао, а в реванша не им оставиха никакъв шанс.

Последни 5 изиграни срещи:
Хамбургер:
18 февруари Хамбургер - ПСВ Айндховен 1:0 (Лига Европа)
20 февруари  Хамбургер - Айнтрахт Фрайбург 0:0 (Бундеслига)
25 февруари  ПСВ Айндховен - Хамбургер 3:2 (Лига Европа)
28 февруари  Байерн Мюнхен - Хамбургер 1:0 (Бундеслига)
06 март   Хамбургер - Херта 1:0 (Бундеслига)

Андерлехт:
18 февруари  Атлетик Билбао - Андерлехт 1:1 (Лига Европа)
21 февруари Андерлехт - Мехелен 2:0 (Про лига)
25 февруари Андерлехт - Атлетик Билбао 4:0 (Лига Европа)
28 февруари Руселаре - Андерлехт 1:2 (Про лига)
06 март  Шарлероа - Андерлехт 0:2 (Про лига)

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.57
Равен - 3.75
Андерлехт - 6.00

Прогноза: Хамбургер  ШФ - Андерлехт 1:1

ЮВЕНТУС - ФУЛЪМ

Стадион: "Олимпико"
Час:  22:05
Съдия: Урс Майер (Германия)

Италия срещу Англия, отново вълнуващ сблъсък този път в осмина финалната фаза на Лига Европа.

Алберто Дзакерони най-вероятно няма да остане треньор на Ювентус след края на сезона, но неговото влияние над "биаконрете" е доста благоприятно за краткото време, откакто е начело на Ювентус.
"Старата госпожа" не бе записвала победа над отбор от топ 6 в Серия А, но откакто 56 годишният наставник пое отбора, те се представят доста по-добре и в момента се на пета позиция в класирането с 44 точки след 26 изиграни мача.
В предишния кръг Ювентус отстраниха Аякс след победа в Холандия с 2:1 и нулево равенство в Торино.

Фулъм се представят доста добре до момента във Висшата лига на Англия, като се намират комфортно в средата на подреждането. През уикенда момечетата на Рой Ходжсън не успяха да победят Тотнъм в мач от ФА Къп завършвайки наравно 0:0.
В предишният кръг на надпреварата те отстраниха Шахтьор Донецк след домакинска победа с 2:1 и равенство в Украйна 1:1.

За Ювентус контузени са Буфон, Чименти, Амаури, Джовинко и Киелини. Очаква се Каморанези и Диего да са на линия. Маркизио е с настинка и не се знае дали ще се възстанови за двубоят. Вероятна подреба на състава (4-3-1-2)

Тимът от Англия най-вероятно ще излезне с постройка от 4-4-1-1. Американският национал Клинт Демпси, Ганайският защитник Джон Пентсил и Андрю Джонсън не са на разположение за Фулъм.

Да си домакин в първата среща не е лесна задача, Фулъм ще се надява да стигне до добър резултат, а може би равенството е в плановете им. Ювентус разполага с доста добро нападение, но в защита не се справят така добре, което ще даде възможност на "Котиджърс" да отбележат попадение. Но въпреки това Ювентус ще спечелят. 

Последни 5 изиграни срещи:
Ювентус:
18 февруари  Аякс - Ювентус 1:2 (Лига Европа)
21 февруари Болоня - Ювентус 1:2 (Серия А)
25 февруари Ювентус - Аякс 0:0 (Лига Европа) 
28 февруари Ювентус - Палермо 0:2 (Серия А)
06 март  Фиорентина - Ювентус 1:2 (Серия А)

Фулъм:
18 февруари  Фулъм - Шахтьор Донецк 2:1 (Лига Европа)
21 февруари Фулъм - Бирмингам  2:1 (Висша Лига)
25 февруари Шахтьор - Фулъм 1:1 (Лига Европа) 
28 февруари Съндърланд - Фулъм 0:0 (Висша лига)
06 март  Фулъм - Тотнъм 0:0 (ФА Къп)


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.50
Равен - 4.00
Фулъм - 7.00

Прогноза: Ювентус - Фулъм 2:1

ЛИЛ - ЛИВЪРПУЛ


Стадион:  "Лил Метропол"
Час:  20:00
Съдия: Клаус Бо Ларсен (Дания)


Днес в среща от Лига Европа френският Лил посреща един от фаворитите в турнира Ливърпул. Домакините в момента заемат 6-та позиция в Лига 1 с актив от 48 точки. През сезона досега те записха 14 победи, 6 равенства и 7 загуби. Те не са побеждавали в последните три срещи от първенството. В последната те записаха равенство 1:1 при гостуването си на Сент Етиен. Те успяха да стигнат то този етап на Лига Европа след като отстраниха Фенерфахче с общ резулат 3:2.

Техните съперници Ливърпул пък заемат 6-та позиция във временното класиране в английската Висша лига с 48 точки. През сезона те записаха 14 победи, 6 равенства и 9 загуби. В последният изигран мач на тима от първенството те загубиха минимално с 1:0 при гостуването си на Уигън. Ливърпул отново показаха безидейност в атакуващ план. Водени от Рафа Бенитес те успяха да стигнат до този етап на Лига Европа след като отстраниха Униреа Урзичени с общ резултат 4:1. Контузени в тима са Мартин Шкъртел, който счупе метатарсална костица и Фабио Аурелио, който има пробели с бедрения мускул.

Мисля да заложа на равенството в първата среща и да прогнозирам резултат 0:0.

Последни 5 изиграни срещи:
Лил:

18 февруари     Лил - Фенербахче 2:1 (Лига Европа)
21 февруари    Рен - Лил 1:2 (Лига 1)
25 февруари    Фенербахче - Лил 1:1 (Лига Европа)   
28 февруари    Лил - Оксер 1:2 (Лига 1)
06 март        Сент Етиен - Лил 1:1 (Лига 1)

Ливърпул:
18 февруари     Ливърпул - Униреа 1:0 (Лига Европа)
21 февруари    Манчестър Сити - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
25 февруари    Униреа - Ливърпул 1:3  (Лига Европа)   
28 февруари    Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
08 март        Уигън - Ливърпул 1:0 (Висша лига)

Коефициенти от bet365:
Лил - 3.00
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.37 

ВАЛЕНСИЯ - ВЕРДЕР БРЕМЕН

Стадион: "Местая"
Час:  22:05
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Тимът на Валенсия посреща Вердер в друга среща от осминафиналната фаза на Лига Европа. Испанците нямат много добри спомени от тима на Вердер и особено от немските клубове през последните няколко години.
Последно двата отбора се срещнаха в груповата фаза на Шампионската лига през 2004/05, като испанците загубиха и двете срещи с 2:1 като гост и 2:0 като домакин.

В Примера Дивисион Валенсия се справя доста добре от началото на сезона, намират се на трета позиция в класирането след Барселона и Реал Мадрид, но на практика нямат шанс за титлата. И все пак ако завършат на тази позиция това ще им е първото класиране в Топ 4 от три години насам.
Тимът не се представи добре в последния си мач срещу Расинг Сантандер и завърши наравно, а по-рано през уикенда те загубиха тежко от Атлетико Мадрид. Достигнаха до тази фаза на турнира след като отстраниха Брюж с общ резултат от двата мача 3:1.

Тимът на Томас Шааф също на практика е загубил шансове за титлата в Германия, и се намира на шеста позиция в класирането, само на три точки от мястото, което ще им даде възможност да играят и следващата година в Лига Европа. Въпреки това отборът се представя доста добре в тазгодишната надпревара на Лига Европа, като в предишния кръг отстрани лидера в момента в Холандското първенство Твенте с общ резултат 4:2.

За състава на Валенсия Сезар Санчес, Мигел, Карлос Марчена и Евер Банега се завръщат в състава след като всички отсъстваха в предишния им мач срещу Расинг поради наказания. Джереми Матю е контузен, а също и Давид Наваро, който се очаква да се завърне в края на Март. Вероятна постройка (4-2-3-1).

За Вердер Клемънс Фритц е възстановен и се очаква да бъде включен в групата. Филип Баргфреде пропусна последната тренировка заради настинка, но 21 годишният футболист се очаква да бъде в групата за мача. Вероятна подредба на състава (4-3-3).

През миналата година Вердер загубиха на финала от Шахтьор Донецк и със сигурност през тази година ще търсят реванш. От своя страна Валенсия ще се стреми да заличи лошите спомени от немските отбори. Очаквам двубоят да завърши с равенство.

Последни 5 изиграни срещи:
Валенсия:
18 февруари  Брюж - Валенсия 1:0 (Лига Европа)
22 февруари Валенсия - Хетафе 2:1 (Примера Дивисион)
25 февруари Валенсия - Брюж (3:0 ЕТ) (Лига Европа)
28 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 4:1 (Примера Дивисион)
08 март  Валенсия - Расинг Сантандер 0:0 (Примера Дивисион)

Вердер Бремен:
18 февруари  Твенте - Вердер 1:0 (Лига Европа)
21 февруари Вердер Байер Леверкузен 2:2 (Бундеслига)
25 февруари Вердер - Твенте 4:1(Лига Европа)
27 февруари Майнц 05 - Вердер 1:2 (Бундеслига)
06 март  Вердер - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)

Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.83
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 4.33

Прогноза: Валенсия - Вердер Бремен 1:1

ПАНАТИНАЙКОС - СТАНДАРТ ЛИЕЖ

Стадион: "Спирос Луис"
Час:  22:05
Съдия:  Крейг Томсон (Шотландия)

Панатинайкос се преставят отлично до момента в гръцкото първенство и се справят добре и в Европейския турнир достигайки до тази фаза на надреварата.
Гърците отстраниха италианския Рома в предишния кръг след две победи с по 3:2 в Атина и Италия.

Стандарт Лиеж не се представят така добре в родното си първенство и са далеч от лидерите Андерлехт и Брюж, като заемат шеста позиция в класирането. Те отпаднаха от груповата фаза на Шампионската лига, но все пак завършиха трети и продължиха в надпреварата Лига Европа.
Имат само една победа като гост в последните си 10 мача в Европейските турнири.

За гръцкият колос Антонис Петропулос пропуска срещата заради контузия в адуктора, Сотирис Нанис, Лукас Винтра, Гюркас Сейтаридис и Михалелис също пропускат срещата.

За Стандарт Андреа Мбуи-Мутомбо пропуска срещата, Фелипе и Котдивоареца Гохи Би Зоро Кириак са също с контузии.

Последни 5 изиграни срещи:
Панатинайкос:
18 февруари  Панатинайкос - Рома 3:2 (Лига Европа)
21 февруари ПАОК - Панатинайкос 2:1 (Супер Лига, Гърция)
25 февруари Рома - Панатинайкос 2:3 (Лига Европа) 
28 февруари Панионис - Панатинайкос 0:2 (Супер лига, Гърция)
07 март  Панатинайкос - Левадиакос 3:0 (Супер лига, Гърция)

Стандарт Лиеж:
07 февруари  Генк - Стандарт Лиеж 1:0 (Про лига)
14 февруари Стандарт Лиеж - Вестерло 1:0 (Про лига)
18 февруари Стандарт Лиеж - Залцбург 3:2 (Лига Европа)
21 фенруари Брюж - Стандарт Лиеж 2:1 (Про лига)
25 февруари Залцбург - Стандарт Лиеж 0:0 (Лига Европа)

Коефициенти от bet365:
Панатинайкос - 1.61
Равен - 3.75
Стандарт Лиеж - 5.50

Прогноза: Панатинайкос - Стандарт Лиеж 2:1

БЕНФИКА - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ

Стадион: "Ещадио да Луж"
Час:  22:05
Съдия: Феликс Брих  (Германия)

Олимпик Марсилия пътува до Португалия за да се изправи срещу лидера в момента в португалското първенство Бенфика.

До сега португалците срещнаха Бате Борисов, АЕК Атина, Евертън и Херта Берлин, но за треньора Хорхе Хесус тази среща е стъпка нагоре в неговата кариера.
През миналия сезон Бенфика не можа да вземе участие в Шампионската лига след като завърши след Порто и Спортинг, но през тази кампания те се представят на много по-добро ниво.

Тимът воден от Дидие Дешан се представя също отлично във френската Лига 1 и има шанс за титла през този сезон. Отборът завърши на трета позиция в неговата група от Шампионската лига и това даде шанс на Олимпик да играе в Лига Европа, но да не забравяме, че те спориха с грандовете Реал Мадрид и Милан.
Достигнаха до тази фаза след като отстраниха Копенхаген с общ резултат 6:2. Без трофей почти две десетилетия, Марсилия са клуб гладен за успехи и ще напряват всичко възможно да продължат напред.

Португалският отбор е без никакви проблеми с наказани и  контузени играчи, очаква се Хави Гарсия да се завърне в стартовия състав след като пропусна срещата през уикенда.

За състава на Марсилия Мамаду Нианг се очаква да пътува за Лисабон след като премина късния фитнес тест. Габриел Хайнце и Сирил Руул обаче са контузени и пропускат срещата.

Винаги е трудно да постигнеш позитивен резултат в Европа като гост, Марсилия са в състояние да вкарат, но едва ли ще се оттеглят с победата. Прогнозирам 2:1, като интригата ще се запази за реванша.

Последни 5 изиграни срещи:
Бенфика:
13 февруари  Бенфика - Белененсес 1:0 (Лига Сагрес)
18 февруари  Херта - Бенфика 1:1 (Лига Европа)
23 февруари  Бенфика - Херта 4:0 (Лига Европа)
27 феврураи  Лехос - Бенфика 0:4 (Лига Сагрес)
07 март   Бенфика - Пасош де Ферейра 3:1 (Лига Сагрес)

Олимпик Марсилия:
18 февруари  Копенхаген - Марсилия 1:3(Лига Европа)
21 февруари Марсилия - Нанси 3:1 (Лига 1)
25 февруари  Марсилия - Копенхаген 3:1 (Лига Европа) 
28 февруари ПСЖ - Марсилия 0:3 (Лига 1)
07 март  Марсилия - Лориент 1:1 (Лига 1)

Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.90
Равен - 3.40
Олимпик Марсилия - 4.00

Прогноза Бенфика - Олимпик Марсилия 2:1

РУБИН КАЗАН - ВОЛФСБУРГ

Стадион: "Централний"
Час:  20:00
Съдия: Педро Проенца (Португалия)

Рубин Казан приема в мразовития Татарстан шампиона от миналата година във Бундеслигата тим на Волфсбург.

Въпреки че Руското първенство започна едва през този уикенд,  а отбора е изгирал едва три срещи през тази година, треньора Курбан Бердиев заяви, че отборът му е готов за предизвикатлството в Лига Европа.
Рубин направи добро впечатление в груповата фаза на Шампионската лига след като победи Барселона на "Камп Ноу" и много от феновете вярват, че Рубин може да се представи добре в Лига Европа и да достигне финала.

Представянето на Волфсбург е доста разочароващо през тази кампания в Бундеслигата, тимът се намира едва на 10 позиция и са далеч от титлата през този сезон. Въпреки това тимът започна да си връща формата и "вълците" записаха три поредни победи в първенството.

Домакините ще бъдат без Сергей Семак, поради наказание. Поради контузии няма да вземат участие Петър Бистров, Александър Ризанцев, Виталий Калешин и Роман Шаранов. Курбан Бердиев най-вероятно ще заложи на същия състав, който победи ЦСКА Москва през уикенда със схема 4-5-1.

За гостите от Волфсбург срещата пропускат Графите, Андреа Барзали, Диего Банаглио и Карим Зиани. Схема на игра 4-4-2.

Очаква се температурата да бъде -10 градуса, което още повече ще затрудни и двата отбора. Ще бъде труден мач за Волфсбург, но въпреки това в момента се намират в добра форма и  очаквам да победят. Още повече, че Рубин още не е навлезнал в игровия си ритъм само с три изиграни мача през тази година. 

Последни 5 изиграни срещи:
Рубин:
29 ноември 2009   Кубан Краснодор - Рубин 0:3 (Руска Висша лига)
09 дкември 2009   Интер - Рубин 2:0 (Шампионска лига)
18 февруари 2010   Рубин - Апоел Телавив 3:0 (Лига Европа)
25 февруари 2010   Апоел - Рубин 0:0 (Лига Европа)
07 март 2010   Рубин - ЦСКА Москва 1:0 (Купа на Русия)

Волфсбург:
18 февруари  Виляреал - Волфсбург 2:2 (Лига Европа)
21 февруари Волфсбург - Шалке 04 (2:1) (Бундеслига)
25 февруари Волфсбург - Виляреал 4:1 (Лига Европа) 
28 февруари Хановер 96 - Волфсбург 0:1 (Бундеслига)
06 март  Волфсбург - Бохум 4:1 (Бундеслига)

Коефициенти от bet365:
Рубин Казан - 2.00
Равен - 3.40
Волфсбург - 3.75

Прогноза: Рубин - Волфсбург 0:1

ПЛАМЕН ПЕНКОВ & ГЕОРГИ ИВАНОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
328