Ливърлул на 1/8-финал в ЛЕ след успех в Румъния (видео)


.

Ливърлул на 1/8-финал в ЛЕ след успех в Румъния (видео)

Ливърпул се класира на 1/8-финал в турнира Лига Европа, след като победи с 3:1 Униреа (Урзичени) като гост в среща реванш между двата отобора от 1/16-финалите на надпреварата. Така, след като спечели първият сблъсък с минималното 1:0 на своя стадион "Анфийлд", Ливърпул продължава напред с общ резултат от двата мача 4:1. Головете за "мърсисайдци" реализираха Хавиер Масчерано, Раян Бабел и Стивън Джерард, докато точен за Униреа бе Бруно Фернандеш.

Домакините от Униреа изненадващо успяха да поведат в резултата в 18-ата минута, когато след центриране на Разван Падурецу от ъглов удар, Жоао Бруно Фернандещ се извиси над всички и с глава простреля Пепе Рейна за 1:0. Този резултат не устройваше по никакъв анчин Ливърпул и те повишиха нивото си на игра. В 29-ата минута играч "мърсисайдци" стигнаха до изравнително попадение чрез Хавиер Масчерано, който с истински снаряд от около 25 метра не остави никакви шансове на стража на домакините Гиедриус Арлаускис - 1:1. Последва силен шут по земя на Стивън Джерард, който обаче попадна право в ръцете на Арлаускис.

Ливърпул имаше инициативата, но Униреа пропусна две много добри ситуации за кратък пеиод от време. Първо в 37-ата минута англичаните можеха да си отбележат нелеп автогол, след като играч на ръмунците центрира от корнер, след което Емилиано Инсуа за малко не прати топката в собствената си мрежа с гърди, но за негово щастие тя не намери очертанията на вратата. Минута по-късно добър удар на Мариуш Блашко от дъгата на наказателното поле бе париран от испанския страж на "червените" Пепе Рейна.

След само още две минути игра Ливърпул съумя да осъществи пълен обрат в мача. Стивън Джерард центрира от фаул в наказателното поле на домакините, където защитник на Унирея отклони топката с глава, след което тя бе овладяна по прекрасен начин от Раян Бабел, който без забавяне с прекрасен шут изпрати коженото кълбо в мрежата зад Арлаускис за 1:2. До края на първото полувреме не се случи нищо по-интригуващо и "червените" се оттеглиха на почивка с преднина от 2:1 пред своя противник от Румъния.

Английският тим започна по-активно втората част и Стивън Джерард застраши вратата на Унирея след изпълнение пряк свободен удар, но Арлаускис бе на мястото си и отрази. В 57-ата минута обаче по-добрата игра на "мърсисайдци" даде резултат и те покачиха резултата на 1:3 в своя полза. Йоси Бенаюн проби в наказателното поле, след което пусна към Стивън Джерард и капитанът с добър изстрел някъде от точката за изпълнение на дузпа промуши топката между краката на вратарят на румънците Арлаускис.

Постепенно играта се изравни, като чистите головите положения пред двете врати липсваха. Тимът на Униреа сякаш се премири със загубата, а Ливърпул не си даваше много зор, пазейки сили за следващият си мач от Висшата лига. В 86-ата минута домакините от Униреа пропуснаха идеална възможност да намалят резултата. Мариуш Билашко засече много добре с крак прекрасно центриране на свой съотборник от ляво, но Пепе Рейна показа брилянтен рефлекс, избивайки топката в корнер.

В последната 90-а минута Стивън Джерард нахлу от дясно в наказателното поле, след което стреля силно от малък ъгък, но Арлаускис парира. В продължението на срещата Лукас Лейва отправи коварен изстрел от границата на наказателното поле, но Арлаускис отново внимаваше и отрази.

Видео: Тук    

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
189