Шеф на Жилина: Можем да влезем в историята


.

Шеф на Жилина: Можем да влезем в историята

Медийният директор на Жилина Роман Грешко заяви, че отборът ще напише нова страница в клубната история, ако успее да отстрани Левски и влезе за първи път в груповата фаза на турнира за купата на УЕФА.

Словаците завършиха 1:1 срещу софиянци в първия мач от първия кръг на надпреварата като домакини, а в четвъртък гостуват за реванша от 19,30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Предстои ни най-важния мач за сезона. Футболистите трябва да докажат, че имат нужните качества и заслужават да играят в групите на УЕФА. Имаме златна възможност да напишем нова страница в клубната история", заяви Роман Грешко.

Той допълни, че евентуално влизане в групите ще се равнява на най-доброто постижение на Жилина в историята на клуба от сезон 1961/1962, когато словаците достигат до четвъртфинал в КНК.

Новият наставник на Жилина Душан Радолски няма да може да разчита заради наказания на плеймейкъра Роберт Йеж и на автора на попадението във вратата на Левски в първия мач Адмир Владавич.

През уикенда словаците прекъснаха серията си от три мача без победа в първенството след 3:1 над Дубница у дома с попадения на Адауто Да Силва, Йеж и Мислав Кароглан.

"Радвам се, че успях да се разпиша в последния кръг срещу Дубница. Тази победа дава на всички ни повече увереност", коментира Адауто.

Бразилският нападател е оптимист преди реванша с Левски. "Знаем, че трябва да дадем най-доброто от себе си. Имаме добри футболисти и няма защо да се притесняваме дали сме домакини, или гости, независимо кой е съперникът ни - Левски или Реал Мадрид например. Надявам се да покажем, че можем да играем добър футбол и да обърнем нещата в своя полза", каза още Адауто.

БТА

  Сподели
197