На този ден Левски се класира на 1/8-финал за Купата на УЕФА


.

На този ден Левски се класира на 1/8-финал за Купата на УЕФА

Любопитен факт е, че на този ден (23 февруари) през 2006 година бългрският Левски се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на УЕФА (сега Лига Европа), след като побеждава словашкия Артмедия с 2:0 на стадион "Васил Левски" в София. Така, след като преди това момчетата на тогавашния старши-треньор на "сините" Станимир Стоилов печелят първия двубой между двата отбора с минималното 1:0 в Словакия успяват да продължат в 1/8-финалната фаза на надпреварата с общ резултат 3:0. В герой за Левски тогава се превърна нападателят Емил Ангелов, който реализира и двете попадения в срещата, съответно в 14-ата и 27-ата минута.

В следвашия етап "сините" се изправят срещу италианския Удинезе, който също бива отстранен от българите с общ резултат от двата мача 2:1 в полза на българите. Първата среща на стадио "Фриули" в Удине завършва при нулево равенство, но на реванша на стадион "Васил Левски" българите успяват да вземат скалпа и на "фриуланите". Италианците успяха да поведат в резултата в 22-ата минута чрез Фабио Тисоне. Левски обаче не се отказа да гони победата и през второто полувреме успя да направи пълен обрат в мача. Даниел Боримиров изравни резултата в 50-ата минута, а Игор Томашич хвърли в екстаз над 40 000 зрители на стадион "Васил Левски", отбелязвайки победното попадение за "сините".

Така Левски продължи да мечтае, класирайки се за 1/4-финалите, където обаче "сините" бяха спряни от германския Шалке 04. "Кралско-сините" постигат успех с 3:1 насред стадион "Васил Левски", а на реванша на "Фелтинс Арена" извъртяха равенство 1:1 с Левски и по този начин с общ резултат 4:2 се класираха за 1/2-финалите в турнира за Купата на Уефа.

Въпреки, че не успя да продължи по-напред в надпреварата представянето на българският отбор определено беше повече от достойно!


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
126