10 от Левски капитулираха в края (видео)


.

10 от Левски капитулираха в края (видео)

Отборът на Левски загуби с 0:1 от Ред Бул Залцбург четвъртия си двубой в груповата фаза на Лига Европа като “сините” изиграха добър мач, но бяха матирани с гол на Шимер в 93-ата минута. От 63-ата минута българите играха с човек по-малко след червен картон на Георги Сърмов.

Ред Бул започна по-силно двубоя и в първите 10 минути създаде две доста опасни положения. При едното Петков се намеси решително, а при второто след удар на Янко гредата се оказа верен помощник на стража. Постепенно “сините” взеха инициативата и до края на полувремето бяха по-добрият отбор.

Най-опасното положение дойде в 15-ата минута, когато Зе Соареш проби отляво и центрира ниско към Йовов, който сам срещу вратаря би над вратата. В 27-ата минута гол на шампионите бе отменен заради засада на Дарко Тасевски.

През втората част играта бе равностойна,но в 63-ата минута се случи най-лошото. Петков направи абсурдна грешка, подарявайки топката на нападателите пред него. За да предотврати сигурния гол Сърмов извърши фаул, който му донесе и червен картон.

Това даде самочувствие на гостите, които натиснаха, но до края не създадоха реално положение. Дори напротив – два изгодни шанса имаше Левски. При първия Зе Соареш остана 1 срещу 1 с последния бранител на Ред Бул, но не посмя да се надиграва с него и сбърка. Втората опасност бе едно центриране на резервата Жозиньо от фаул, което трима играчи не успяха да засекат на голлинията.

Така се стигна до неприятния закон “ако не вкараш ще ти вкарат”. В 93-ата минута Швеглер изпълни традиционен английски тъч и намери в пеналта непокрития Шимер, който необезпокояван с глава нанесе незаслужена загуба на Левски и класира тима си в следващата фаза.

След този успех Ред Бул е първенец в групата с 12 точки. Виляреал опука с 4:1 Лацио и изравни “орлите” на втората позиция с 6, като испанците имат предимство в преките двубои. Левски е аут от борбата с 0 точки и голова разлика 0:7.

Видео: Тук

  Сподели
152