Левски излиза за победа, но ще стигне най-много до хикс с Ред Бул


.

Левски излиза за победа, но ще стигне най-много до хикс с Ред Бул

Българският шампион Левски посреща в своя мач номер 4 в турнира за Лига Европа австрийският Ред Бул Залцбург като “сините” са в търсене на първи точки в турнира. Не в тази прогноза е мястото да търсим причините за кошмарното ниво на българския футбол, но с оглед на факта, че родните представители вече нямат шанс за 1/16-финалите в турнира ще кажем, че основна тяхна мисия сега е да спечелят някоя точица за коефициента ни в Европа. 

Левски постепенно изплува от блатото, в което бе затънал и след назначаването на Героги Иванов – Гонзо за треньор (формално Тони Здравков) показва друг облик като още в Австрия показа признаци за излизане от кризата. Нелеп гол и още по-нелепи пропуски лишиха българите от точка в мача. Последваха две победи в А група. Доста трудни- на д Спортист Своге с 3:2 и Локо Мездра с 3:1. Това изкачи тима на 6-ата позиция с 16 точки, което е далеч от целите на Левски. Все пак временно затихнаха укорите по адрес на президента Тодор Батков, макар и неговата оставка да е най-желаното нещо от феновете на отбора.

За Ред Бул гостуването в София се явява важна част от по-нататъшната стратегия за излизане от групата. То е почти гарантирано след трите последователни победи на тима от Залцбург. Нова такава ще доведе до сигурно класиране, но и точката би била добре дошла преди последните два мача на австрийците. В първия ешелон на алпийската държава те заемат челната позиция като от 14 кръга са събрали 28 точки. С 1 по-малко са Рапид и Щурм, които обаче са изиграли и мач по-малко. В последния си мач с голове на Янко и Шаймер Залцбург надделя над Матерсбург с 2:0.    

Георги Иванов ще може да разчита на почти всичките си футболисти за двубоя. Той върна в групата скандалния Юсуф Рабех, а на линия е и македонският халф Дарко Тасевски. Аут са само трайно-контузеният Гаджев и Телкийски, който няма картотека.

Добрата новина за гостите е завръщането в игра на Марк Янко, който е голямата звезда и основен реализатор на тима. 

Левски е с 4 поредни загуби в мачове от групова фаза на европейските турнири. В последните 3 не е отбелязал гол. Въпреки тази слаба форма има място за оптимизъм преди мача  с Ред Бул. Важно е да се изчистят елементарните грешки от типа на несигурните изчиствания, слабото първо докосване и неточните пасове пред вратата и в ключовите моменти на атаката. Ако Левски не допусне тези неточности спокойно може да победи съперника си. Все пак да очакваме, че български отбор няма да бърка е нереално. Гостите са дошли за точка и ще си я вземат от “Герена”.

Последни 5 мача:
Левски – ППЗЗР
Ред Бул -  ПРРПЗ

Коефициенти на bwin:
Левски – 3,20
Равен – 3,30
Ред Бул – 2,05

Процентна вероятност:
Левски (1) - 33,01
Равен (Х) - 28,37
Ред Бул (2) - 38,63

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223