Наказват Партизан заради смърта на футбoлен фен


.

Наказват Партизан заради смърта на футбoлен фен

След смъртта на футболният фен на френския Тулуза Брис Татон, който почина от нападение на хулигани, ФИФА и УЕФА, вече искат извършителите на това престъпление, както и всички които са участвали в него, да бъдат най-строго наказани, това пише днес белградският в. "Вечернье новости" .

Според изданието председателят на дисциплинарната комисия на УЕФА Петер Лимахер отказал да даде официално изявление, но пред репортер на вестника казал, че още на първото заседание на комисията във вторник ще бъде взето решение, което ще засегне драстично Партизан. Тъй като феновете на Партизан са носели клубните символи, всичко станало ще се стовари на главата на белградския отбор, който преди две години и половина вече бе наказван за подобен случай с изключване от шампионата за купата на УЕФА и с парична глоба.

Вчера на главният площад на Белград се стекоха хиляди хора, които запалиха свещи в памет на починалия французин. Полицията арестува вече 11 сръбски запалянковци, които ги грози затвор от 40- до 50 години.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
241