ЦСКА изпусна Фулъм на старта


.

ЦСКА изпусна Фулъм на старта

Невероятна атмосфера на националния стадион  създадоха 35000 фенове на армейския отбор, дошли за срещата от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа между отборите на българския вицешампион ЦСКА и английския Фулъм. Всички очаквания бяха за победа на отбора на Любослав Пенев, а надеждите се допълваха от отсъствието на основни играчи в лондонския отбор.

Постройката на игра на двата отбора предполагаше внимателна и предпазлива игра, насищане на центъра и търсене на грешки в отбраната на противника. Фулъм започна с малко по-прибрана полузащита и изнесени отпред два нападателя.

Първата опасна атака за българския отбор бе още във втората минута на срещата. Иван Стоянов отправи хубав удар, но топката мина в страни от вратата на Стокдейл. Само две минути по-късно Беърд от гостите пробва центриране в наказателното поле, но изпрати топката в аут. Веднага след това Тодоров би, но право в ръцете на вратаря на англичаните, а и ударът му бе слаб. В 10-ата минута Грийнинг изгуби топката и извърши грубо нарушение в центъра срещу Янев. Две минути по-късно Иванов подаде на Тодоров, но последният не можа да спре топката и тя попадна в ръцете на Стокдейл.

В 19-ата минута Йордан Тодоров се опита да центрира на два пъти в накзателното поле на гостите, но защитниците на Фулъм се справиха със ситуацията.
Грийнинг получи първия жълт картон в мача в 22-ата минута, след като фаулира за втори път Коста Янев. В 24-ата минута най-после бе пробита отбраната на гостите и Спас Делев бе изведен срещу вратаря, но се оказа, че е в положение на засада. Седем минути по-късно Дейвис се опита да намери Камара, но Иван Иванов изби топкатаМалко след това Смайлинг затрудни „червените", но стреля в аут.

Нов опасност създадоха за гостите българските футболисти в 37 минута когато Иван Стоянов проби отляво, но ударът му бе слаб. В последната минута на полувремето Фулъм създаде най-опасната си възможност. Камара отдясно проби след грешка на капитан а на ЦСКА Янев. подаде на Дейвис, той стреля силно, но Караджов се намеси блестящо и улови.

Още в началото на второто полувреме ЦСКА даде заявка, че ще се стреми към победата. Много активна игра и по-продължително владеене на топката, а след 50 минута трайно и се настаниха българските футболисти в половината на гостите. Много опасна атака в 53 минута за домакините, когато Маркиньос центрира, топката прескочи Тодоров, но Кели с ръка, неумишлено изби изби в корнер.

В 62 минута след чудесно меко подаване на Коста Янев към Маркиньос, който пред дъгата на наказателното поле подаде с гърди на Платини и последния, фронтално срещу вратата на гостите, въпреки натиска от страна на защитник на Фулъм заби топката отляво на вратаря Стокдейл.

Фулъм обаче изравни резултата много бързо. Смо три минути след като "червените" поведоха, Камара вкара гола за англичаните след неразчетено излизане  на вратаря Караджов. Десет минути по-късно Камара отново застраши опасно вратата на "армейците", стреля, но топката бе уловена от Караджов.

До края на двубоя ЦСКА се опта да вкара нов гол,сътвориха футболистите в червено няколко остри атаки, но късметът очевидно не бе с българския тим. В 77-та минута поредна добра атака на Маркиньос завърши с центриране отляво, което намери Йордан Тодоров, халфът стреля силно от 10 метра, но ударът му бе избит в ъглов удар от стража на гостите Стокдейъл.

Въпреки равенството, през второто полувреме  червените надиграха изцяло Фулъм и трябва да съжаляват за глупаво изпуснатата победа.

ЦСКА - ФУЛЪМ 1:1

1:0 Платини 61
1:1 Камара 65

 

Състави на двата отбора:

ЦСКА:
12. Караджов, 52. Минев, 6. Котев, 15. Ив. Иванов, 4. К. Стоянов, 5. Янчев, 32. Морозс, 21. К. Янев, 30. Тодоров, 77. Делев, 73. Ив. Стоянов


Фулъм:
12. Стокдейъл, 4. Пентсил, 26. Смалинг, 6. Беърд, 2. Кели, 29. Дейвис, 27. Грийнинг, 17. Рийзе, 11. Гера, 10. Невланд, 15. Камара

 


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

Снимка 1 - Futbol TV

 

  Сподели
175