Отзиви за жребия на ЦСКА и група Е за Лига Европа


.

Отзиви за жребия на ЦСКА и група Е  за Лига Европа

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира изтегления днес жребий за групите на Лига Европа, според който тимът му ще е в една група с Фулъм, Рома и Базел.

"На този етап няма слаби отбори, това се доказа в квалификациите. Не трябва да коментираме на кой са се паднали по-силни противници и на кой не, на всички ще ни бъде трудно. Това са отбори, които са минали вече през едно пресяване и не можем да очакваме да ни бъде лесно. Групите са силни - това е", заяви Пенев.

"И Рома, и Фулъм, а и Базел - да не ги подценяваме. Имахме намерение да привлечем футболист от Базел преди 2-3 месеца, който сега е титуляр. Те са един класен отбор", продължи треньорът на ЦСКА.

"Наясно съм с какво разполагаме, докъде можем да стигнем, но аз съм максималист и искам максималното. Еуфорията премина. Нормално беше да я има, направихме един добър мач, елиминирахме силен съперник, но това беше снощи, сега вече мислим само за мача с Локо Мездра", каза още Любослав Пенев.

Изпълнителният директор на ЦСКА пък, Венцислав Живков заяви, че е доволен от жребия на тима му за групите на Лига Европа.

"Доволен съм от жребия. В групата има много силни отбори. Ще играем, пък каквото стане. Смятам, че пак извадихме късмет и ще се опитаме да направим нещо запомнящо се. По-добрият на терена ще победи. Оптимист съм за мачовете. Футболистите се готвят нормално и ще бъдем готови, и се надявам да продължим напред. Няма да подценяваме нито един отбор. Всички отбори са сериозни и се борят за първо място. Всички в отбора, от футболисти до шефове, трябва да дадат всичко от себе си, за да класираме ЦСКА напред. Момчетата показаха срещу Динамо, че имат класа и не се притесняват. Беше голяма еуфория -момчетата излязоха и победиха", заяви Живков.

Sky Sport излезе веднага с информация в която се казва: "Тежък жребий определи английският Фулъм да играе в Група „Е" на Лига Европа. Възпитаниците на Рой Ходжсън ще срещнат Рома, ЦСКА (София) и Базел"

Gazzetta dello Sport: "Елитният италиански Рома изтегли лесен жребий за групите на Лига Европа. "Вълците" са в Група „Е" с тимовете на Базел, Фулъм и ЦСКА София. Безспорно най-лесен ще е двубоят с швейцарския представител, но също така Фулъм и ЦСКА са далеч от възпитаниците на Лучано Спалети"

Визитка на Рома:

Водачът в групата на ЦСКА - Рома е основан през лятото на 1927 година след обединяването на три отбора - Роман, Алба Аудач и Фортитудо.
През 2006 избухва скандал в Италия във връзка с уговорени мачове. Това помага на Рома да се класират на второ място в Серия „А", след отнети точки на другите грандове.
През своята история клубът сменя голям брой президенти. В момента шеф е Росела Сенси,дъщеря на починалия през лятото на 2008 година. дългогодишен президент на Франко Сенси.
Цветовете на тима са тъмно червено и златисто.Най-известният прякор на Рома е „вълците" . Това се дължи на факта , че вълкът присъства на различните гербове на тима . На настоящата емблема на Рома е изобразена вълчица , заедно с двамата невръстни братя Ромул и Рем .
Италианският клуб играе мачовете си на стадион „Олимпико" в Рим, който е с капацитет 81 903 седящи места. В момента треньор е Лучано Спалети. Рома участва в Лига Европа, след като миналата година за малко се размина с участие в Шампионската лига. В предния кръг отстрани Кошице. Първата среща завърши 3:3, а на реванша играчите на Спалети биха със 7:1.

Визитка на Фулъм:

Основан е през 1879 година, играе мачовете си на стадион „Крейвън Котидж" (25 678 седящи места). В момента треньор на тима е специалистът Рой Ходжсън. В плейофа за влизане в Лига Европа Фулъм отстрани Амкар Перм, където треньор е Димитър Димитров.
Новата история, която пише клубът започва от средата на 90 те години. През февруари 1996 е тогавашния играч Мики Адамс е назначен за мениджър. С него започва и ново време за отбора. Капитан става Саймън Морган, под чието ръководство Фулъм достигат до второ място. След закупуването на отбора от милионера Мохамед Ал-Файед, Адамс е уволнен, а на негово място идват Рей Уилкинс и Кевин Кийгън. След неразбирателство относно селекцията, Уилкинс напуска, а длъжността му е поета от Кийгън, който довежда клуба до спечелването на актив от 101 точки (от възможни 138) ..
През 2000 е назначен Жан Тигана, който привлича млади играчи, включително и Луи Саха. За първи път от 1968 насам Фулъм се връща в Премиършип. През първият си сезон завършва на 13-то място. Следващата година изпада. Крис Колман встъпва в длъжност за сезон 2002-03. Той успява да спечели 10 точки за отбора от възможни 15 и така го връща във Висшата лига. Назначен е за постоянно пост и успява да доведе клуба до 9-то място. През декември 2007 мениджър става Рой Ходжсън.
Челси е основният противник на Фулъм, понеже и двата отбора са от Западен Лондон.

Визитка на Базел:

Швейцарският Базел, срещу когото ЦСКА ще се изправи за Лига Европа, е основан през 1893 година. Един от най-успешните клубове в родината си. 12 пъти е печелил Швейцарската Суперлига. Между 1967 година и 1980 година печелят седем титли. След това настъпват тежки времена за тима. Чак през 2000 година той отново става фаворит в първенството. Печели първата си титла от 22 година насам през 2002 година. Става шампиони и през 2004 година, 2005 година и 2008 година.
Базел играе в евротурнирите от сезон 1999/2000 до сега без да е пропускал година. През 2001/2002 достига финал на Интертото, който губи от Астън Вила. През 2002/2003 достигат до групите на Шампионската лига, а през 2005/2006 играят на четвъртфинал за Купата на УЕФА.
Отборът играе мачовете си на стадион „Санкт Якоб Парк", който е с капацитет 42 500 седящи места. Треньор на тима е Торстен Финк.

Програма на българския вицешампион ЦСКА за двубоите от Лига Европа:


17.09, ЦСКА - Фулъм от 20:00 часа
1.10, Рома - ЦСКА от 22:05 часа
22.10, ЦСКА - Базел от 22:05 часа
5.11, Базел - ЦСКА от 20:00 часа
3.12, Фулъм - ЦСКА от 22:05 часа
16.12, ЦСКА - Рома от 20:00 часа

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
189