Отзиви за жребия на Левски и група G за Лига Европа


.

Отзиви за жребия на Левски и група G  за Лига Европа

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, който присъства на тегления днес жребий за Лига Европа, коментира съперниците на тима - Виляреал, Лацио и Залцбург които са конкуренти на Левски в група "G" за класиране в следващата фаза на турнира.

„Тежък жребий. Когато обаче имахме късмет на жребия, нямаме такъв в мачовете. Сега да се надяваме, че ще е обратното. Това е жребий, мачовете трябва да се играят и ние самите ще видим на кое място сме в европейския футбол. Трябва сериозно да се стягаме, за да се представим достойно. Ако не вярвам във възможностите на отбора, не трябва да съм в клуба. Трябва да сме оптимисти, за да можем да постигнем резултати", заяви Баждеков, цитиран от официалният сайт на Левски.


И спортният директор на Левски Георги Иванов коментира изтегления днес жребий за групите на Лига Европа:


„Знаехме, че слаби отбори няма да има и не сме си правили илюзии, че ще ни е леко в която и да е група. Ще се опитаме да покажем хубав футбол и дай боже да продължим. Ще играем за победа. Ще видим през декември на кое място ще сме. Не се чувстваме обречени. Има три дни до затварянето на трансферния прозорец и няма време да се вземе нов футболист. Левски ще прави селекция основно през зимата. Ще гледаме внимателно дадени футболисти подходящи за стила на нашия отбор. Традициите във футбола са вече отживелица. Отборите за изравнени възможности", коментира Иванов пред официалният сайт на клуба.

Gazzetta dello Sport : "Италианският Лацио се падна с отборите на Виляреал (Испания), Левски София (България) и Ред Бул Залцбург (Австрия) в Група „G" на Лига Европа. Испанският представител, звездата на който е Джузепе Роси, е най-вероятният победител в тази група. По-реалистично е да се каже, че Лацио ще спори с българския шампион Левски за второто място"

AS : "Лесен жребий за испанските представители в Лига Европа. Отборът на Виляреал ще трябва да се бори с италианския Лацио за първото място в Група "G""

Визитка на Лацио:

Италианският елитен клуб Лацио играе домакинските си срещи на стадион „Стадио Олимпико", който е с капацитет от 82656 места. Старши-треньор на спечелилият Суперкупата на Италия тази година отбор е Делио Роси, а президент на клуба е Клаудио Лотито. Тимът се слави с едни от най-верните фенове в Италия. Лацио е двукратен шампион на страната си през сезони 1973/74 и 1999/00, пет пъти е носител на Купата на Италия (1958; 1997-98; 1999-00; 2003-04; 2008-09), три пъти на Суперкупата (1998; 2000; 2009). В Европа тимът е печелил Суперкупата през 1999 година, както и Купата на носителите на национални купи през сезон 1998/99. Характерното за отбора е, че всяка година се сочи за фаворит в калчото.


Визитка на Виляреал:

Испанският елитен клуб Виляреал играе домакинските си мачове на 23 000-ия стадион „Ел Мадригал". Клубът е основан през 1923 година. Мениджър на тима в момента е Ернесто Валверде,а президент Фернандо Роиг Алфонсо.
През лятото на 2003 г. Виляреал побеждава СК Хееренвеен на финала на турнира УЕФА Интертото и по този начин се класират в турнира за Купата на УЕФА. През сезон 2003/04 тимът успява да достигне до полуфинал за Купата на УЕФА, където губи от сънародниците си и последвали носители на трофея Валенсия. Сезон 2005/06 донася на отбора най-значимият европейски успех и признание, благодарение на представянето в Шампионската лига. Отборът стига до четвъртфиналите в своя дебют в Шампионската лига, отстранявайки шотландския Рейнджърс с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен. На четвъртфиналите Виляреал отстранява и италианския Интер. Така Виляреал се класира на полуфинал. Там среща английския Арсенал, който трудно ги отстранява с общ резултат 1:0, а Виляреал изпускат дузпа в реванша в последната минута. Популярен сред феновете и журналистите с прозвището "Жълтата подводница"

Визитка на Залцбург:


ФК Ред Бул Залцбург е австрийски футболен отбор от град Залцбург, шампион на Австрийската Бундеслига, най-високото ниво на футбол в Австрия, за миналия сезон. Стадионът на отбора е ЕМ-Щадион Валс-Зиценхайм с капацитет 30 000 места. Клубът е основан на 1 юни 1950година. Цветовете на тима от 2005 година са червено и бяло за домакинство и изцяло синьо за гостуване. Старши-треньор на клуба е Ко Адриаансе, а президент е Рудолф Тайрл.

 

Програма на българския шампион Левски за двубоите от Лига Европа:

17.09 - Виляреал - Левски от 22:05 часа
01.10 - Левски - Лацио от 20:00 часа
22.10 - Залцбург - Левски от 20:00 часа
5.11 - Левски - Залцбург от 22:05 часа
2.12 - Левски - Виляреал от 20:00 часа
17.12 - Лацио - Левски от 22:05 часа

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
220