Смирено безволие: Отзвук след срещата Динамо Москва - ЦСКА


.

Смирено безволие: Отзвук след срещата Динамо Москва - ЦСКА

"Смирено безволие" - така започва коментарът на срещата Динамо Москва - ЦСКА от EurosportRu. В анализът на срещата, който прави изданието, се казва, че когато българският отбор е излязъл за мача практически шансовете му да продължи са се равнявали на нула. Но с играта си, българите буквално са обърнали всичко с краката нагоре.

"ЦСКА буквално се окопа в полето на руснаците. Ако не беше майсторството на Галубов, разгромът на динамовци беше гарантиран", пише изданието

***********************************************************************************************
Наситеният график на отбора на Динамо Москва в последният месец доведе до умората, която се натрупа и явява основна причина за отпадането на руския тим от Лига Европа - това смята треньорът на московчани Андрей Кобелев.

"За 45 дни изиграхме 12 срещи на практика с един състав. Скамейката ми се скъси. Когато в тима има много млади футболисти, става тежко да се играе в такъв режим, отдавна го говоря това. Натоварването върху фланговите играчи и играчите в центъра беше голямо. Нямахме време за възстановяване, за подготовка. Късметът също не беше на наша страна. През първото полувреме имахме голямо преимущество, но допуснахме гол след единствената атака срещу вратата ни. Започнахме добре и второто полувреме, но ни вкараха отново", заяви след срещата треньорът на руският отбор.
*********************************************************

След срещата, Любослав Пенев заяви пред журналистите:

"Аз съм доволен от резултата, няма да го крия. Ние надиграхме един много силен съперник и му желая успех в шампионата на Русия. Надявам се ние пък успешно да се представим в групите на Лига Европа. Проведохме сериозна подготовка и аз съм доволен от момчетата, които се справиха с поставените им задачи. Допуснахме и много грешки в определени моменти."

********************************************************

Sport Box също анализира победата на българският отбор и прави изводът, че софийският отбор е имал повече свобода на действие от динамовци и са правили каквото си поискат, а резултата е можел да бъде още по - плачевен.
*********************************************************

Веднага след смяната на Маркиньош, руските журналисти взеха интервю от полузащитникът на ЦСКА , което е публикувано в повечето руски издания днес.

"Всички смятаха Динамо за фаворити, но ние с играта си доказахме, че тези разсъждения са погрешни. Работата не е в равнището на отбора, кой какъв бюджет има, а в себеотдаването на играчите, а това при нас беше в повече", заявява бразилският полузащитник на армейците.

********************************************************

Ето какво каза и Спас Делев, един от героите на мача:

"Готвихме се много сериозно през седмицата и мисля, че заслужено победихме. Сами видяхте, че се представихме много добре и победата ни е заслужена. Надменното отношение на Динамо и тяхното самочувствие ни мотивираха още повече и ни дадоха сили да покажем, какво можем и да ги отстраним.Треньорът Любослав Пенев успя да ни мотивира, че това е мачът и трябва да го изиграем по най-добрия начин, на пълни обороти, за да можем да се поздравим с крайния успех. Това именно и направихме.Винаги съм казвал, че от малък съм фен на ЦСКА и винаги съм искал един ден да играя в този отбор. Ето, че това е факт! Нямам претенции за жребия."

********************************************************
След срещата самоувереният Александър Кержаков, звездата на Динамо Москва, който преди срещата се беше заканил да отбележи три гола във вратата на армейците бе видимо разочарован:

"Играхме футбол само до десетата минута, както и в последните ни срещи. Хванах се за главата по време на мача, тъй като е непонятно за мен как някои играчи не могат да дадат на партньора си пас на пет метра. Ако ти не можеш да правиш това, как може да играеш в Шампионската лига или Лига Европа?!", попита риторично Кержаков.

И все пак не пропусна отново да засегне победителите:

"Продължавам да твърдя, че ЦСКА е слаб отбор, но и ние играхме наистина слабо"

**************************************************

А ето какво пише известният руски футболен специалист Евгений Градобоев:

"Време на разочарование....Българите спокойно контролираха мача. А динамовци гледаха на съперника си високомерно и всички бяха уверени в победата...До головете на българите"

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
134