Черно море капитулира в края


.

Черно море капитулира в края

Отборът на ПСВ Айндховен успя да постигне измъчена победа с 1:0 над българския Черно море в срещата между двата отбора от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. След като цял мач „моряците” се защитаваха отлично, а Илко Пиргов вадеше положение след положение, минута преди края на добавеното време от 5 минути, домакините от Айндховен успяха да стигнат до гол, плод на единствената грешка на Пиргов в мача. Възпитаниците на Никола Спасов трябва да се гордеят с представянето си, но и да са недоволни от резултата.

ПСВ натисна още в самото начало на мача. Афелай, Джуджак и Амрабат започнаха активно срещата и затрудниха максимално бранителите на Черно море. В 9-ата минута топката влезе във вратата на Пиргов, но попадението на ветерана Андре Ойер бе отменено поради засада.

В 21-ата минута пък мощен удар на Енгелаар от около 17-18 метра бе спасен с вещина от стража на „моряците”. Натискът на холандците продължи и се наложи Пиргов да спасява нов удар на Енгелаар, а малко след това и шут на финландеца Тойвонен. В 36-ата минута дойде и най-чистото положение за ПСВ, когато с хубав удар по диагонала Джуджак нацели гредата зад Пиргов.

В самия край на полувремето пък българският отбор можеше изненадващо да поведе в резултата, но опасен удар по диагонал на Здравко Лазаров бе спасен по брилянтен начин от Исаксон, като по този начин резултатът се запази 0:0 на почивката.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено – ПСВ предимно атакуваше, а Черно море се защитаваше. Възпитаниците на Никола Спасов стояха много добре на терена и не дадоха почти никакъв шанс на своите домакини в началото на втората част. ПСВ се луташе из отлично играещата отбрана на „моряците”, а българските футболисти от своя страна почти не поглеждаха към противниковата врата.

Едва след 62-ата минута, когато Фред Рутен направи двойна смяна, пускайки в игра Лазович и Кооверманс, ПСВ започна да натиска по-масирано. В 67-ата минута Илко Пиргов направи ново фантастично спасяване, след като спаси удар с глава на Лазович от малкото наказателно поле. В 85-ата минута отново сърбинът излезе на чиста позиция, но ударът му от бе спасен с крак от блестящия до момента Пиргов.

И когато по всичко изглеждаше, че срещата ще завърши наравно, късметът обърна гръб на Черно море и ПСВ успя да стигне до гол. В 4-ата от даденото от съдията 5-минутно продължение, Илко Пиргов направи единствената си грешка в мача, след като не успя да улови топката при едно центриране и тя се озова в краката на Марселис, който отблизо я заби в опразнената врата за крайното 1:0.

Така задачата на „моряците” преди реванша става изключително трудна. Възпитаниците на Черно море ще трябва да постигнат задължителна победа на българска земя след 2 седмици.

  Сподели
144