Ужасна защита и слаб вратар не позволиха на Локо Пловдив да победи


В. Мухарски

Ужасна защита и слаб вратар не позволиха на Локо Пловдив да победи

Локомотив Пловдив и Витес завършиха наравно 4:4 в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа пред около 700 зрители. Треньорът на "смърфовете" Емил Велев може да бъде недоволен от слабата игра в защитата на отбора, както и на вратаря Данчо Господинов, който е с основна вина за няколко от попаденията. Добре за пловдивчани бе, че и защитата на гостите също бе в трагично състояние.

Срещата започна добре за Локо, като още в 8-ата минута Саламастракис с глава прати топката в напречната греда. В 22-ата минута Джонатан Рейс откри головата фиеста, но само 60 секунди по-късно Данчо Тодоров с прекрасна задна ножица изравни - 1:1.

В 30-ата минута Ван Гинкел отново даде преднина на гостите, след като се възползва от груба грешка на Йордан Господинов и с глава прати топката в опразнената врата - 1:2.

"Железничарите" не се предадоха и веднага след почивката отново изравниха. В 49-ата минута Данчо Тодоров центрира в наказателното поле, където Здравко Лазаров с глава реализира за 2:2. Само три минути по-късно защитниците на пловдивчани за пореден път показаха слаба игра и оставения непокрит в наказателното поле Вилфред Бони вкара трети гол за Витес.

В 64-ата минута отново Електричката бутна Локомотив към равенството с удар от границата на наказателното поле, като вкара шестото попадение в мача за 3:3. С асистенция отново се отчете Данчо Тодоров. Малко по-късно Ибара нацели гредата.

Ван Гинкел в 77-ата минута даде за четвъри път аванс на Витес след нова слаба игра на защитата на Локо. Пловдивчани не наведоха глави и продължиха да атакуват. Активната им игра в нападение даде резултат и в самия край на мача влезлият като резерва Тасио вдигна на крака феновете по трибуните, засичайки отблизо центриране от корнер - 4:4. Локо можеше да стигне и до победа, но Данчо Тодоров пропусна отлична възможност за гол в добавеното време.

Снимка: БГНЕС

  Сподели
126