Вердер стана вторият финалист за УЕФА


.

Вердер стана вторият финалист за УЕФА

Вердер Бремен стана вторият отбор, който ще спори за Купата на УЕФА, след невероятна победа срещу сънародниците си от Хамбург с 3:2 като гост. "Бременските музиканти" успяха да обърнат резултата и отстраниха противниците си с гол на чужд терен след като първият двубой завърши 1:0 в полза на Хамбургер. Домакините откриха с попадение на Олич в 12-ата минута и нещата никак не изглеждаха розови за Вердер, но в 29-ата минута Диего върна надеждите на своя тим, а след гола на Писаро в 66-ата минута обратът вече беше факт. В 83-ата минута Бауман даде още преднина на бременци и всичко изглеждаше решено. Силите и времето на Хамбургер стигнаха само за още един гол на Олич в 87-ата минута, с който сложиха край на участието си в турнира.

Хамбургер - Вердер 2:3 (в първия мач 1:0)
1:0 Олич (12)
1:1 Диего (29)
1:2 Писаро (66)
1:3 Бауман (83)
2:3 Олич (87)

ХАМБУРГЕР: Рост, Демел (Боатенг 63), Гравгаард, Матийсен, Янсен (Аого 77), Яролим, Алекс Силва (Бенджамин 72), Питройпа, Троховски, Петрич, Олич

Треньор: Мартин Йол

ВЕРДЕР: Визе, Фриц, Мертезакер (Прьодъл 54), Налдо, Бьоних, Бауман, Йозил, Фрингс, Диего, Розенберг (Алмейда 62), Писаро (Ниймайер 90)

Треньор:
Томас Шааф

Жълти картони: Алекс Силва, Яролим, Боатенг (Х); Налдо, Диего, Алмейа (В)

Стадион: "Арена Хамбург"
Съдия: Франк де Блекеере

  Сподели
129