Вердер продължава след трилър на Фриули


.

Вердер продължава след трилър на Фриули

Отборът на Вердер се класира за ½-финалите на турнира за Купата на УЕФА след равенство 3:3 срещу Удинезе на “Стадио Фриули”. Първата среща немците бяха спечелили с 3:1 и заслужено ще играят срещу Хамбургер в спор за място на финала.

Мачът започна силно за домакините, които откриха с хубав удар от разстояние на Гьокхан Инлер. В 28-ата обаче Сапата сбърка като изпусна Диего и бразилецът бе безкомпромисен за 1:1. Само 2 минути по-късно италианците отново водеха с гол на Фабио Куалярела, който след пас на Паскуале прехвърли технично Вийзе. В 38-ата минута отново националът бе точен, този път с удар от границата на наказателното поле, но по земя. С това резултатът от двете среши бе изравнен.

През второто полувреме обаче Диего попари домакините. След удар на Алмейда топката срещан горната греда, като Диего добави с плонж. Вийзе изби топката, но бе видимо, че тя е преминала голлинията. В 73-ата минута Домици фаулира Диего в пеналта, но звездата на гостите пропусна от бялата точка. Все пак от тази дузпа Вердер стигна до корнер, след който Писаро изравни, тъй като бе оставен в близост до вратата.

Удинезе - Вердер 3:3 (в първия мач 1:3)
1:0
Инлер (15)
1:1 Диего (28)
2:1 Куалиарела (30)
3:1 Куалиарела (38)
3:2 Диего (59)
3:3 Писаро (72)


УДИНЕЗЕ: Ханданович, Сапата (Исла 84), Фелипе, Домици, Паскуале, Инлер, Д`Агостино (Ободо 84), Асамоа, Санчес (Пепе 33), Куалиарела, Флоро Флорес

ВЕРДЕР:
Визе, Фриц, Мертецакер, Налдо, Пасанен (Бьоних 66), Фрингс, Цолис, Йозил, Диего (Нимайер 83), Алмейда (Розенберг 86), Писаро

Жълти картони:
Ханданович, Домици, Сапата, Инлер, Асамоа (У); Алмейда (В)

Съдия: Мартин Хансон (Шве)
Стадион: Фриули (Удине)

Полуфинали (30.04-07.05)

Вердер - Хамбургер
Динамо Киев - Шахтьор

Финал - 20.09 "Шакрю Сарачоолу" - Истанбул

  Сподели
203