Платини вади Ман Сити от УЕФА


.

Платини вади Ман Сити от УЕФА

Президентът на УЕФА Мишел Платини заплаши, че може да извади Манчестър Сити от европейските клубни турнири, ако продължат да предлагат космически суми за трансфери. Французинът отдавна недоволства от поведението на пазара на големите английски клубове, които са изтеглили кредити в размер на стотици милиони.

“Как може един човек да струва 150 милиона? Това е смешно – от футболна, социална и финансова гледна точка. Ако искаш да купиш самолет или яхта за 150 милиона, направи го. Но за човек? За мен това е лошо. Затова и трябва да направим нещо”, каза Платини.

Той продължи: “Търся система според която, когато един шейх иска да даде 150 милиона за Кака, да му дава по-голяма заплата от трансферната сума. Ако клубовете изразходват повече за трансфери и заплати, отколкото печелят, тогава ще ги вадим от турнирите”.

“Тези които са с отнет лиценз пък ще бъдат замествани от следващия в класирането. Това не е с цел да погуби футбола, а да го защити. Много от собствениците са ме молили да намеря начин за това и аз трябва да го направя, като президент на УЕФА”, завърши Платини.

  Сподели
203