Антонио: Уест Хем игра срещу 14 човека


И. Ангелов

Антонио: Уест Хем игра срещу 14 човека

Михаил Антонио е бесен на съдиите, след като Уест Хем беше отстранен от Лига Европа от Байер Леверкузен на Шаби Алонсо. Въпреки смелите усилия Уест Хем не успя да преодолее новокоронования шампион на Бундеслигата. Мачът завърши при равенство 1:1, но Байер Леверкузен постигна обща победа с 3:1 над лондонския клуб, с което попари надеждите му да продължи напред в ЛЕ.

След последния съдийски сигнал Антонио не се сдържа да критикува испанския съдия Хосе Мария Санчес и неговите асистенти и продължи да оприличава мача на игра срещу 14 души заради възприетата тенденциозност в съдийството.

След мача Антонио заяви пред TNT Sports: "Не се чувствам така, сякаш играя срещу 11 души, а срещу 13... 14, включително двете линии. Просто трябва да продължиш да натискаш и да се опитваш да накараш решенията да отидат в твоя полза. А те просто не бяха такива. Трябваше да продължим да играем по нашия начин и да продължим да бъдем професионалисти.

"Чувствах се така, сякаш през целия мач не получих отсъждане. Чувствах се малко разочарован. Чувствахме се така, сякаш заслужавахме повече. Но това е футболът, понякога решенията не отиват в твоя полза. Продължаваме напред, надграждаме върху това и се опитваме да влезем в Лига Европа догодина".

Управлението на мача от страна на Санчес привлече широко внимание - 11 играчи получиха картони, а по един треньор от всяка скамейка беше изгонен. Дори мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс изрази недоволството си от съдийските стандарти, като постави под въпрос справедливостта на решенията, взети по време на мача:

"Ако това е начинът, по който се работи в Испания, не бих искал да гледам много испански футбол", каза той. "Трябва да кажа, че моите играчи бяха брилянтни тази вечер и не мога да упрекна усилията им."

Въпреки разочарованието си в Лига Европа Уест Хем остава фокусиран върху осигуряването на класиране в европейските футболни турнири през следващия сезон. В момента те заемат осма позиция в таблицата на Висшата лига и изостават само на две точки от седмия Манчестър Юнайтед. Следващият им мач във Висшата лига е срещу Кристъл Палас на "Селхърст Парк" в неделя.

  Сподели
186