Бенфика спечели първата част от сблъсъка с Марсилия (видео)


Н. Гавазов

Бенфика спечели първата част от сблъсъка с Марсилия (видео)

Днес, 11 април, на стадион "Да Луж" в Лисабон, Португалия се проведе четвъртфиналният мач от Лига Европа, в който се срещнаха Марсилия и Бенфика. Мачът бе ръководен от съдийска бригада, начело с Майкъл Оливър  и  завърши с победа на домакините с резултат 2:1.

Резултатът бе открит в 16-ата минута: Рафа Силва стреля в долния ъгъл на вратата след точен пас на Каспер Тенгстед – 1:0 в полза на Бенфика.

След това португалците продължиха с атаките си: Давид Нерес навлезе в наказателното поле на съперника и отправи силен удар към вратата, но френските защитници бяха на място. Фредерик Орнес създаде интересен момент, като нанесе центриране в наказателното поле на Марсилия, но отново френската защита не позволи на футболистите на Бенфика да увеличат разликата в резултата.

През второто полувреме Анхел Ди Мария затвърди успеха на тима: в 52-ата минута той отбеляза на празна врата. След това Пиер Обамеянг намали разликата в резултата, насочвайки топката в долния ъгъл от подаване на Азедин Унаи. Амин Харит създаде опасен шанс в наказателното поле на Бенфика, но ударът му бе неточен. Крайният резултат в срещата е 2:1 в полза на домакините

Ответният мач на Марсилия с Бенфика ще се играе на 18 април от 22:00 часа българско време на стадион "Велодром" във Франция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
81