Ливърпул вкара още шест на Спарта Прага


И. Ангелов

Ливърпул вкара още шест на Спарта Прага

Ливърпул посрещна Спарта Прага във втория кръг от осминафиналната фаза на Лига Европа. След като на гости в Прага мърсисайдци взеха изключително добра победа от 5:1, днес Юрген Клоп все пак заложи на може би най-силната си постройка за още 6:1 и с невероятен общ резултат от 11:2 продължава напред.

След само 7 минути игра Нунез откри след хитро връщане на Собослай за 1:0. Минута след това Салах и Кларк притиснаха противника за грешка и последният вкара за 2:0. Още минута след това - в 10-ата, Салах вкара за 3:0 след нова слаба игра в защита на Спарта. Египтянинът стана първи в историята на Ливърпул с повече от 20 вкарани гола в 7 поредни сезона.

В 14-ата минута и Гакпо се разписа за общ резултат 9:1 след разменен двоен пас с Нунез. Противникът върна гол в 42-ата минута след като Бирманчевич напредна за подаването от Пресиадо, удържа Ендо и стреля ниско за 4:1.

Веднага след почивката се подновиха и головете и в 48-ата минута Собослай вкара за 5:1 макар и да бе подпомогнат от отклонение на топката. В 55-ата минута удар от дистанция на Елиът бе отклонен от Гакпо за нов гол и 6:1.

 

  Сподели
206