Левски ще стигне до пункт срещу Спортинг и ще напусне Лига Европа по достоен начин


А. Павлов

Левски ще стигне до пункт срещу Спортинг и ще напусне Лига Европа по достоен начин

Левски - Спортинг Лисабон
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 16.12.2010 г.
Час: 20:00
Съдия: Торстен Кинхьофер (Германия)

Левски е на прага пред приключване на тазгодишното си участие в групите на Лига Европа. Сините приемат Спортинг Лисабон в последния си двубой от Група C на надпреварата. Софиянци загубиха шансове да продължат напред, докато лъвовете вече се класираха за 1/16 финалите на турнира. Както виждаме, двубоят няма никакво значение що се касае до разпределението на местата в групата, в която са още Гент и Лил.

Във футбола обаче, а изобщо и в спорта човек невинаги играе само за да продължи нататък в дадено състезание. Има едно нещо, което се казва чест и което всеки уважаващ себе си спортист или спортен отбор уважава.

Погледнато от този ъгъл съм сигурен, че и двата тима няма да подходят непрофесионално към утрешната среща. Пък и нещо друго, домакините имат какво да доказват на съперника си, който ги разгроми с 5:0 в първия мач между двата отбора.

Именно слабите резултати на Левски вън от дома (три загуби от три визити) струваха доста скъпо на играчите на Ясен Петров. За справка, сините имат една победа и един равен в двете си домакинства от надпреварата.

В шампионата положението не е кой знае колко по-добро. Левски има четири успеха, две равенства и две поражения от десетте си мача като гост. Ако този баланс бе по-добър, Левски можеше и да бъде на първо място след края на есенния дял в А Група. На тази позиция се намира настоящият първенец Литекс, който има пет точки аванс пред софиянци.

От своя страна, португалският отбор успя да се поизкачи във временното класиране на Лига ЗОН Сагреш. Лъвовете стартираха сезона в първенството по много лош начин. В момента те са трети, като пасивът им спрямо лидера Порто е цели 13 пункта. Далеч по-постижима цел изглежда второто място, което също дава право на участие в Шампионската лига. То (мястото) се заема от Бенфика, която е завоювала пет точки повече от Спортинг.

Причината за спада в изявите на лисабонци вероятно се в крие напускането на бившия капитан Жоао Мутиньо, както и не особоно добрата форма, в която се намира основният реализатор Лиедсон.

Като заговорихме за футболистите на гостите, трябва да споменем, че те ще бъдат без капитана си Даниел Карисо, който е наказан. Левски пък не може да заложи на контузения Веселин Минев за задаващия се двубой. Дарко Тасевски обаче се връща в игра, което определено е добра вест за старши треньора Ясен Петров.

Разбира се, въпреки това ясният фаворит в срещата си остава Спортинг. Той е с повече опит, класа и самочувствие от Левски, ала сините също могат да се похвалят със своите достойнства, като доказаха туй на няколко пъти през този сезон в Лига Европа. Концентрираните и нахасъни действия, които възпатиниците на Ясен Петров предлагат в домакинските си срещи, ще им бъдат достатъчни, за да извоюват точка срещу лъвовете. Така те няма да си тръгнат през задната врата на турнира, а ще го напуснат по достоен начин.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

07 ноември Славия - Левски 2:2 (А Група)
13 ноември Левски - Академик 1:0 (А Група)
27 ноември Монтана - Левски 0:3 (А Група)
01 декември Гент - Левски 1:0 (Лига Европа)
08 декември Левски - Берое 1:0 (Купа на България)

Спортинг Лисабон:

13 ноември Академика - Спортинг Лисабон 1:2 (Лига ЗОН Сагреш)
27 ноември Спортинг Лисабон - Порто 1:1 (Лига ЗОН Сагреш)
01 декември Спортинг Лисабон - Лил 1:0 (Лига Европа)
05 декември Портимонензе - Спортинг Лисабон 1:3 (Лига ЗОН Сагреш)
11 декември Витория Сетубал - Спортинг Лисабон 2:1 (Купа на Португалия)

 

Досегашни срещи:

Левски - Спортинг

1 мач
0 победи за Левски
0 равенства
1 победа за Спортинг Лисабон
Голова Разлика: 1:0 за Спортинг Лисабон

 

Коефициенти от bet365:

Левски - 3.10
Равен - 3.25
Спортинг Лисабон - 2.30

Прогноза: Левски - Спортинг Лисабон 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117