Надеждите на Левски ще приключат в студения Гент


Т. Михайлов

Надеждите на Левски ще приключат в студения Гент

Гент - Левски
Стадион: "Жул Отенстадион", Гент
Дата: 01.12.2010
Час: 22:05
Съдия: Томи Сшервен (Норвегия)


Левски гостува на Гент в ключов за двата тима двубой от 5-тия кръг на груповата фаза в Лига Европа. И белгийците и българите таят шансове за класиране в следващата фаза като за момента са на последните две места в група С с по 4 точки. Само с една повече е френският Лил, но кучетата гостуват на лидера Спортинг Лисабон.

Левски вече победи веднъж белгийския си съперник и то показвайки много добра игра и страхотен характер. Това 3:2 на старта даде невероятен заряд на “сините” футболисти, но скоро след това те попаднаха в миникриза, която им коства първата позиция в шампионата. Загубите в Европа срещу Спортинг и Лил сякаш бяха очаквани, но равенството с французите в София беше болезнено, тъй като победата бе много близо. Колкото до ситуацията в А група след изиграването на есенния полусезон тимът на Ясен Петров е втори на 5 точки от шампиона Литекс.

След загубата от Левски Гент постигна равенство с Лил, но това което им остави реални шансове за директните елиминации беше успехът с 3:1 над Спортинг. Във вътрешното си първенство “бизоните” са трети в класирането като в последните си срещи редуват победи и загуби. В петък Гент удари лидера Генк с 2:1 като гост и го свали от върха, където сега е Андерлехт.

Александър Александров и Дарко Тасевски са аут от двубоя поради контузии. Владимир Гаджев, който пропусна мача с Монтана е възстановен.

Полузащитникът Кристоф Гронден отпада от състава на домакините. С травми са още Себастиан Бруцезе, Адриано Дуарте и Едсон.

В Белгия Левски никога не е постигал добри резултати. Дори напротив, там са записани някои от най-тежките мигове за тима. Сякаш големият шанс беше пропуснат в София срещу Лил. Надеждата остава, тъй като се видя, че Гент не е много стабилен в защита и определено е отбор, който допуска доста голове. “Сините” обаче са длъжни да сведат до минимум грешките при статични положения, от които паднаха и повечето голове в тяхната врата от началото на надпреварата в Лига Европа. Заради домакинството лек фаворит е Гент.

Последни 5 изиграни срещи:

Гент:

07 ноември Серкъл Брюж - Гент 0:1 (Лига 1)
10 ноември Гент - Еупен 3:1 (Купа на Белгия)
14 ноември Гент - Андерлехт 1:2 (Лига 1)
20 ноември Гент - Вестерло 4:4 (Лига 1)
26 ноември Генк - Гент 1:2 (Лига 1)

Левски:

04 ноември Левски - Лил 2:2 (Лига Европа)
07 ноември Славия - Левски 2:2 (А група)
13 ноември Левски - Академик 1:0 (А група)
20 ноември Банско - Левски 1:3 (Купа на България)
27 ноември Монтана - Левски 0:3 (А група)


Досегашни срещи:

Гент - Левски

1 мач
0 победи за Гент
0 равенства
1 победа за Левски
Голова Разлика: 3:2 за Левски


Коефициенти от bet365:
Гент - 1.72
Равен - 3.60
Левски - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158