Левски няма шансове в Лил


Т. Михайлов

Левски няма шансове в Лил

Лил - Левски
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 21.10.2010
Час: 22:05
Съдия: Кристин Якобсон (Исландия)


Левски гостува на френския Лил в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. На този етап “сините” заемат втора позиция в групата с 3 точки, а “кучетата” са трети с една. Лидер е Спортинг с 6, една има и последният Гент.

Стартът на българския клуб при второто му поред участие в групите на турнира бе отличен като на “Георги Аспарухов” “сините” победиха в драматичен мач белгийския Гент. Последва обаче катастрофално поражение срещу Спортинг Лисабон. Макар загубата да беше логична, резултаът от 0:5 не бе очакван. В българската А група Левски върви повече от добре като води с 25 точки, на три пред шампиона Литекс. В последния кръг възпитаниците на Ясен Петров разбиха с 4:1 Пирин с хеттрик на звездата Гара Дембеле, който бе задържан при пристигането на тима във Франция, тъй като има неплатени данъци и глоби.

Лил започна със загуба от Спортинг пред своя публика с 1:2, след което не можа да победи като гост считания за аутсайдер в групата Гент. Така по всичко личи, че мачовете с Левски се явяват решаващи за второто място в групата. Във Франция “кучетата” започнаха прилично и в този момент са 6-ти като имат само една загуба. Тя дойде в последния кръг срещу колоса Лион – 1:3 на “Жерлан”. В останалите 8 мача  Лил има 3 победи и 5 равенства.

Левски и Лил не са се срещали досега в европейските турнири, но “сините” играха три пъти с френски отбори през 2005/2006. В последния квалификационен кръг на тогавашната Купа на УЕФА Левски отстрани Оксер след загуба с 2:1 на “Абе Дешан” и победа с 1:0 в София. В групите на турнира те победиха Олимпик Марсилия с феноменален гол на Христо Йовов, а в последствие достигнаха ¼-финалите.

Ясен Петров има доста кадрови проблеми преди така важния мач. Шакиб Бензукан бе изгонен от отбора поради неспазване на режим. Той вероятно ще бъде продаден през зимата. Вратарят Георги Петков, който бе обвинен за разгрома в Лисабон получи почивка, за да възстанови психическите си сили. В центъра на терена ще лиспват контузените Йовов и Тасевски.

Наставникът на Лил Руди Гарсия няма никакви проблеми и ще може да заложи на най-доброто срещу българите. Полският халф Людовик Обраняк е единственият с болки, но участието му е вън от съмнение. В атака за “кучетата” ще видим Пиер-Ален Фро, Жервиньо и Еден Азар.

Определено гостуванията са по-трудната част за Левски и въпреки че “сините” разполагат с добър отбор, все още са далече от класата на едни от най-силните клубове в Португалия и Франция. Най-хубавото за Левски е, че мачът в Лил е най-тежкия до края на групата, така че и загубата не би била фатална и няма да намали особено шансовете на “сините” за класиране в следващата фаза. Все пак Левски трябва да се стреми да избегне разгрома, ако спечели точка ще е добре дошло. Това обаче е почти невъзможна мисия.

Последни 5 изиграни срещи:

Лил:

19 септември Лил - Оксер 1:0 (Лига 1)
26 септември Тулуза - Лил 1:1 (Лига 1)
30 септември Гент - Лил 1:1 (Лига Европа)
03 октомври Лил - Монпелие 3:1 (Лига 1)
17 октомври Олимпик Лион - Лил 3:1 (Лига 1)

Левски:

20 септември Черно море - Левски 2:3 (А група)
26 септември Левски - Берое 2:1 (А група)
30 септември Спортинг Лисабон - Левски 5:0 (Лига Европа)
04 октомври Сливен - Левски 1:1 (А група)
16 октомври Левски - Пирин 4:1 (А група)


Досегашни срещи:

Лил - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Лил - 1.44
Равен - 4.33
Левски - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155