Швеция отново ще е гостоприемна за Левски


Т. Михайлов

Швеция отново ще е гостоприемна за Левски

АИК - Левски
Стадион: "Росунда", Солна
Дата: 19.08.2010
Час: 20:00
Съдия: Павел Краловец (Чехия)


По ирония на съдбата само две седмици, след като Левски отстрани шведския Калмар, отново  тим от скандинавската държава ще съперничи на “сините” за влизане в групите на Лига Европа. Името на противника този път е АИК, който е действащ шампион и взе участие в предварителните кръгове на Шампионската лига.

АИК е един от най-добре познатите шведски клубове в България. Тимът от Солна (Квартал на Стокхолм) има 11 титли, последната от които през изминалата 2009. В Шампионската лига обаче шведите имаха лошия късмет да срещнат норвежкия Розенборг и бяха отстранени след две загуби (0:1) и (0:3). Положението на АИК в шведския шампионат през този сезон не е розово, макар че в последните два кръга бяха спечелени две победи. Така след 19 мача АИК е 10-ти.  Защитникът Валид Ата, отказа да поднови договора си и това може да принуди наставникът Алекс Милър да не заложи на него.

Левски пък бе попаднал в щастлива приказка в последните седмици. Играта на тима вървеше и победите се нижеха една след друга. Стигна се обаче до този уикенд, в който “сините” изненадващо изпуснаха пара срещу Черноморец. Загубата  с 1:2 може да е охладила ентусиазма на “Герена”, но пък може да е дошла и като отрезвяване и да има положителен ефект. Неприятната контузия, която получи Христо Йовов срещу Калмар го изкарва и от този мач. Вместо него ще видим или Сержиньо или Бензукан. Други промени Ясен Петров едва ли ще прави.

Макар и по-назад в класирането от Калмар АИК е далеч по-опасен съперник. Още повече, че при сегашното положение в шведското първенство столичани могат спокойно да поставят участието в групите на Лига Европа като свой приоритет. Левски ще трябва да внимава и да чака своя миг, за да отбележи гол. Това би направило реванша доста по лек. АИК е фаворит за минимален успех, но ние ще предпочетем равенството. 

Прогноза: АИК - Левски 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

АИК:

28 юли АИК - Розенборг 0:1 (Шампионска лига)
31 юли Мьолби - АИК 0:0 (Алсвенскан)
04 август Розенборг - АИК 3:0 (Шампионска лига)
08 август АИК - Бромпойкарна 2:1 (Алсвенскан)
14 август АИК - ГАИС Гьотеборг 1:0 (Алсвенскан)

Левски:

29 юли Калмар - Левски 1:1 (Лига Европа)
01 август ЦСКА - Левски 0:1 (А група)
05 август Левски - Калмар 5:2 (Лига Европа)
09 август Левски - Локомотив София 3:1 (А група)
15 август Черноморец - Левски 2:1 (А група)


Досегашни срещи:

АИК - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

АИК - 2.87
Равен - 3.30
Левски - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210