Венгер: Махнете Купата на УЕФА!


.

Венгер: Махнете Купата на УЕФА!

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че турнира за Купата на УЕФА трябва да бъде премахнат, тъй като не носи необходимите приходи от телевизионни права заради слабата си гледаемост. Според французинът тази надпревара си струва едва когато достигне фазата на ¼-финалите.

“Бъдещето е свързано с медийния интерес и зрителската аудитория. Едно е сигурно,  с изключение на Англия, навсякъде е трудно да продадеш правата за една надпревара като Купата на УЕФА. Не знам дали този турнир може да бъде спасен. Хората не се интересуват от него преди да достигне до ¼-финална фаза. Живеем в модерна ера, в която хората имат достъп до най-доброто. Те имат избор и затова никой не гледа второразреден турнир”, каза Венгер.

Както е известно УЕФА прие промени в Купата на УЕФА за следващия сезон. Турнирът вече ще има 12 групи от по 4 отбора и ще носи името Европейска лига. Шефовете на европейската централа се надяват да повдигнат интереса към надпреварата, тъй като тя изостана на светлинни години зад Шампионската лига.

  Сподели
123