Левски ще си тръгне доволен от Швеция


Т. Михайлов

Левски ще си тръгне доволен от Швеция

Калмар - Левски
Стадион: "Фредриксканс", Калмар
Дата: 29.07.2010
Час: 20:30
Съдия: Бошко Йованетич (Сърбия)



Левски гостува на шведския Калмар в двубой от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. “Сините” се изправят срещу наглед непретенциозен съперник, но напрежението не липсва, тъй като шведите са от неприятни географски ширини за българския футбол.

Калмар достигна до този кръг след като в предишния надигра молдовския Дачия. Интересното е, че в Швеция мачът завърши при нулево реми, а в реванша скандинавците победиха с 2:0. Подобно бе и положението в битката им със Стреймур от Фарьорските острови. Победа едва с 1:0 у дома и класика в Рейкявик. Очевидно Калмар е отбор играещ по-добре навън. Тимът е в добра форма, тъй като шведското първенство е в разгара си. В неделя Калмар отстъпи на Юргорден с 0:1 у дома и се намира на шестата позиция с 22 точки в 16 мача, изоставайки на 16 зад лидера Хелзингборг.

Левски имаше само два мача в Лига Европа, тъй като започна участието си направо от втория кръг, където се разправи с ирландския Дъндолк, смазвайки го 6:0 у дома и с 2:0 на Елмазения остров. Това даде голямо самочувствие на “сините”, които само след няколко дена ще се изправят срещу ЦСКА във Вечното дерби на българския футбол, което е идната неделя. Вратарят на “сините” Георги Петков е под въпрос, тъй като пристигна в Швеция с температура. Други проблеми със състава си Ясен Петров няма.   

С оглед класата на двата тима е трудно да се дава прогноза, но все пак трябва да се отбележи, че Левски е по-грамотният отбор. Друг е въпросът къде е по-добра психологическата подготовка. С години българският футбол страда от шведски (а и скандинавски) комплекс. Освен това мисълта на играчите ще е съсредоточена в мача с ЦСКА. Все пак показаното срещу Дъндолк трябва да даде самочувствие на “сините”, които ще измъкнат подходящ резултат в това тежко гостуване.

Прогноза: Калмар – Левски 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Калмар:

11 юли Калмар - Йефле 3:1 сл. прод. (Купа на Швеция)
15 юли Калмар - Дачия 0:0 (Лига Европа)
18 юли Юргорден - Калмар 0:2 (Алсвенскан)
22 юли Дачия - Калмар 0:2 (Лига Европа)
25 юли Калмар - Юргорден 0:1 (Алсвенскан)

Левски:

03 юли Левски - Апоел Тел Авив 0:1 (Приятелски мач)
06 юли Левски - Аполон Лимасол 0:1 прекратен в 45 минута (Приятелски мач)
08 юли Аустрия Виена - Левски 2:1 (Приятелски мач)
15 юли Левски - Дъндолк 6:0 (Лига Европа)
22 юли Дъндолк - Левски 0:2 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Калмар - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Калмар - 2.05
Равен - 3.30
Левски - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170